Bolos: Cel care sta in concediu medical primeste mai multi bani decat atunci cand este la serviciu

29/03/2024
Bolos: Cel care sta in concediu medical primeste mai multi bani decat atunci cand este la serviciu

Bolos: Cel care sta in concediu medical primeste mai multi bani decat atunci cand este la serviciu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bolos-cel-care-sta-in-concediu-medical-primeste-mai-multi-bani-decat-atunci-cand-este-la-serviciu/

Proiectul de ordonanta de urgenta referitor la eliminarea impozitului pe concediile medicale se afla la Camera Deputatilor. Potrivit ministrului Finantelor, Marcel Bolos, acum se asteptam modificarile asupra textului propus.

“Proiectul de ordonanta de urgenta este in forma lui finala la Camera Deputatilor si asteptam sa vedem ce tipuri de modificari mai intervin asupra textului propus. Sa nu uitam situatia in care suntem cu concediile medicale in cursul anului 2023. Am avut 3.263.000 de concedii medicale, am avut 24 de milioane de zile de concedii medicale acordate si am cheltuit din bugetul de stat 6,9 miliarde lei si suntem in situatia paradoxala in care cel care sta in concediu medical primeste mai multi bani decat atunci cand este la serviciu”, a declarat Marcel Bolos.

De altfel, demnitarul a reiterat ca nu este vorba despre bolnavii oncologici, despre indemnizatia maternala si sau despre copiii care au nevoie de ingrijiri.

“E de domeniul firescului ca sa avem astfel de facilitati, dar aceasta situatie in care suntem acum nu asigura sustenabilitatea bugetului asigurarilor sociale de sanatate. Sumele noastre estimate anual sunt 600 de milioane de lei pe care le incasam. Dar, repet, nu este o taxa asupra concediilor medicale cum se tot vehiculeaza in spatiul public, este contributia la asigurarile sociale de sanatate care se plateste pe perioada concediului medical, ca si contributia la pensii care se plateste pe tot timpul perioadei in care esti activ in munca. Deci, acestea tin de ratiuni care au in vedere o acordare rationala a banilor pe care ii avem in bugetul asigurarilor sociale de sanatate”, a mai subliniat ministrul Finantelor.

Senatul a adoptat, in luna februarie, OUG 115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare, fiind eliminata taxarea cu 10% a concediilor medicale.

Etichete: concediu medical, concedii medicale, taxarea cu 10% a concediilor medicale, marcel bolos

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: