Bolile profesionale ucid anual peste 2 milioane de oameni

29/04/2013

Bolile profesionale ucid anual peste 2 milioane de oameni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bolile-profesionale-ucid-anual-peste-2-milioane-de-oameni/

poza consult medicalIn raportul publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Securitatii si Sanatatii in Munca, Organizatia Internationala a Muncii (OIM) avertizeaza ca peste doua milioane de persoane mor anual din cauza bolilor profesionale.

Bolile profesionale sunt definite de Organizatia Internationala a Muncii drept acele tulburari si afectiuni determinate de agenti chimici, biologici si fizici, traumatismele sistemului osos si muscular, bolile de piele si cele respiratorii, precum si toate tipurile de cancere provocate de factori directi sau indirecti care tin de activitatea profesionala.

Intitulat “Prevenirea bolilor profesionale”, raportul arata ca 2,34 milioane de persoane mor in fiecare an din cauze ce tin de mediul profesional, dintre acestia 2,02 milioane fiind afectati de boli profesionale. Pe langa aceste cazuri de decese din cauze ce tin de profesie, raportul a mai relevat ca in fiecare an se inregistreaza si 160 de milioane de cazuri de persoane afectate de boli profesionale, dar care nu sunt mortale.

Concret, in Statele Unite ale Americii in 2011 au fost diagnisticate 207,500 de persoane care sufereau de o boala profesionala care nu le ameninta insa viata, printre cele mai frecvente numarandu-se: bolile respiratorii, afectiunile dermatologice si pierderea auzului.

Directorul Organizatiei Internationale a Muncii, Guy Ryder, atrage atentia asupra faptului ca “bolile relativ noi, recunoscute ca boli profesionale in anul 2010, cum ar fi traumatismele psihologice si ale sistemului osteo-muscular, au devenit tot mai frecvente”. Acesta recomanda ca toate persoanele active sa adopte masuri de prevenire a acestori boli, deoarece “prevenirea este mai eficienta si mai putin costisitoare decat tratamentul si reabilitarea”. In acelasi timp, este nevoie de “stabilirea unor obiective precise de securitate si sanatate in munca, o foaie de parcurs si, lucrul cel mai important, de actiune”.

Sursa stire: Agerpres/EFE

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: