Bodog: Vaccinurile vor fi livrate direct la directiile de sanatate publica

06/07/2017

Bodog: Vaccinurile vor fi livrate direct la directiile de sanatate publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bodog-vaccinurile-vor-fi-livrate-direct-la-directiile-de-sanatate-publica/

Vaccinurile vor fi livrate direct la directiile de sanatate publica, incepand de saptamana viitoare, a anuntat, joi, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, precizand ca sunt disponibile 571.262 de doze, in toata tara.

“Incepand de saptamana viitoare, vaccinurile vor fi livrate direct — spre deosebire de alte perioade similare — (…), de catre cel care a castigat procedura, direct la directiile de sanatate publica, pe baza repartitiei date de Institutul National de Sanatate Publica”, a declarat Bodog, la inceputul sedintei de Guvern, conform Agerpres.

Potrivit ministrului Sanatatii, sunt disponibile 571.262 de doze, in toata tara, spre deosebire de anii anteriori, in care au fost achizitionate cam 380.000. “Deci este cantitate suficienta”, a mai afirmat Bodo.

Totodata, ministrul Sanatatii a precizat ca a cerut verificarea informatiilor aparute cu privire la lipsa vaccinurilor in Harghita si Dolj.

“Au fost doua informatii de presa, una cu privire la izbucnirea unei epidemii in Harghita. (…) Directia de Sanatate Publica de acolo are vaccin in stoc pana la sfarsitul lunii iulie. Si o alta informatie, in judetul Dolj. Si in judetul Dolj exista vaccin la nivelul Directiei de Sanatate Publica, nu stiu care este motivul pentru care doamna doctor nu a solicitat vaccin suplimentar daca avea nevoie. Oricum, am dispus verificarea tuturor informatiilor aparute si vom sanctiona vinovatii”, a mentionat Bodog potrivit sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: