Bodog: Urmatorul pas este acela de a dota fiecare spital judetean cu Computer Tomograf si RMN

10/11/2017

Bodog: Urmatorul pas este acela de a dota fiecare spital judetean cu Computer Tomograf si RMN

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bodog-urmatorul-pas-este-acela-de-a-dota-fiecare-spital-judetean-cu-computer-tomograf-si-rmn/

Spitalele judetene care nu au Computer Tomograf si RMN vor primi aceste echipamente printr-un program al Bancii Mondiale, a anuntat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

“Urmatorul pas este acela de a dota fiecare spital judetean cu Computer Tomograf si cu RMN. Spitalele judetene care nu au Computer Tomograf si RMN vor primi aceste echipamente tot prin programul Bancii Mondiale si suntem aproape de semnarea contractelor. Eu cred ca este important sa dovedim faptul ca ceea ce am spus facem (…). Ne pasa de sanatatea romanilor, (…) ne pasa de conditiile in care lucreaza specialistii din domeniul de sanatate”, a declarat ministrul Florian Bodog, citat de Agerpres.

In cadrul ceremoniei, vicepremierul Marcel Ciolacu a afirmat ca in Romania sunt necesare cat mai multe investitii in domeniul sanatatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Melanomul Malign

“Chiar daca unora nu le convine, Romania are o economie sanatoasa. Avem cea mai mare crestere economica din Europa, trebuie sa avem si investitii in sanatate, in afara de salarii, sporuri si drepturi. Ma bucur ca si sindicatele sunt de acord cu Guvernul. Trebuie facute cat mai multe investitii in domeniul sanatatii (…). Este pentru prima oara cand Romania investeste in radioterapie (…). Acestea sunt cinci centre, urmeaza inca trei centre care sunt in procedurile de licitatie. Cele trei spitale regionale – deja impreuna cu Ministerul Sanatatii au fost identificate terenurile si sursele de finantare. Speram ca tot ce am prevazut in programul de guvernare sa ducem in urmatorii ani in aplicare”, a spus Ciolacu potrivit sursei mentionate.

Reamintim ca saptamana aceasta, la Guvern, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a Spitalului Judetean Constanta, a Spitalului Judetean Galati, a Spitalului Judetean Baia Mare, a Institutului Oncologic Bucuresti si a Spitalului Universitar de Urgenta Elias.

Contractele au fost semnate de ministrul Florian Bodog si de Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: