Bodog: Mi se cere demisia pentru orice

19/10/2017

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca daca si-ar da demisia problemele din sistem nu vor fi rezolvate si nici accesul pacientilor la medicamente.

“Mi se cere demisia pentru orice. Daca ies din casa, mi se cere demisia. Daca intru in minister, mi se cere demisia. Daca ies din minister, mi se cere demisia. Asta nu este o problema. Demisia ministrului Sanatatii nu rezolva problemele din sistem si nu rezolva nici accesul pacientilor la medicamente”, a declarat ministrul  Sanatatii joi, la o dezbatere pe teme de sanatate.

Referindu-se la taxa clawback, Florian Bodog a spus ca va propune o solutie care nu este adresata deocamdata companiilor producatoare de medicamente.

“Aceasta solutie nu va fi deocamdata adresata nici companiilor producatoare de generice, nici companiilor producatoare de inovative. Asta este o solutie care va atinge un anumit segment de pret. La asta lucram impreuna cu CNAS”, a mai afirmat Bodog, potrivit Agerpres.

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) i-a solicitat premierului Mihai Tudose demiterea ministrului Sanatatii, Florian Bodog, si a presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Razvan Vulcanescu, pentru incalcarea programului de guvernare si promovarea unor politici de sanatate in detrimentul pacientului.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

28 de medici de familie din Covasna se apropie pensionare si nu are cine sa ii inlocuiasca

2018 – un an greu pentru medicii de familie

Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini