Bodog: Institutul Cantacuzino trece la MApN

20/09/2017

Bodog: Institutul Cantacuzino trece la MApN

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bodog-institutul-cantacuzino-trece-la-mapn/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a solicitat comisarului european pentru Sanatate ca Institutul “Cantacuzino” sa fie “pol euroregional” de productie de vaccinuri.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Institutul ‘Cantacuzino’ trece la MApN. Procedurile sunt in curs. Tot ceea ce tine de Ministerul Sanatatii s-a facut. Sunt toate avizele, insa in continuare lucram in paralel cu colegii de la MApN. Dupa cum stiti, am avut o intalnire cu comisarul european pe Sanatate, in cursul careia am solicitat ca Institutul ‘Cantacuzino’ sa fie pol euroregional de productie de vaccinuri care sa acopere situatia in care sunt probleme de sarje de vaccin care corespund sau exista probleme de productie sau exista situatii in care nu se face aprovizionarea unei anumite tari”, a declarat Ministru sanatatii, conform Agerpres.

El a afirmat ca premierul Mihai Tudose va trimite in cursul acestei saptamani o scrisoare Comisiei Europene pentru a solicita sprijin financiar pentru Institutul ‘Cantacuzino’.

“Domnul comisar m-a incurajat foarte mult si in cursul acestor zile prim-ministrul va adresa o scrisoare in acest sens pentru a solicita sprijin. Dupa cum stiti, si doamna comisar Corina Cretu a anuntat ca vor fi alocate fonduri pentru Institutul ‘Cantacuzino'”, a mai spus Bodog conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat