Bodog: Eu cred ca daca Institutul Cantacuzino ar incepe sa produca vaccin, rata de vaccinare ar creste

04/05/2017

Bodog: Eu cred ca daca Institutul Cantacuzino ar incepe sa produca vaccin, rata de vaccinare ar creste

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bodog-eu-cred-ca-daca-institutul-cantacuzino-ar-incepe-sa-produca-vaccin-rata-de-vaccinare-ar-creste/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog spune ca isi doreste realizarea unei linii de productie de capacitate mare pentru vaccinuri la Institutul Cantacuzino.

“Am in vedere si am discutat si cu dl prim-ministru posibilitatea de constructie a unei linii de vaccin, nu una mica, cum este cea din Institutul Cantacuzino, ci una care sa produca vaccin nu numai pentru noi, ci si pentru tarile vecine, pentru ca este o problema. La momentul de fata sunt doi sau trei producatori mondiali de vaccin care au posibilitatea si au conditiile sa livreze in Europa. Eu cred ca daca Institutul Cantacuzino ar incepe sa produca vaccin, avand in vedere increderea romanilor in produsele Institutului Cantacuzino, si rata de vaccinare ar creste”, a spus demnitarul, la Realitatea TV.

De asemenea, ministrul Sanatatii a mai precizat ca laboratoarele Institutului Cantacuzino ar putea sa fie laboratoare de referinta pentru toata Europa de Est.

“Sunt in cautarea unui manager care sa fie si cercetator, pentru ca exista o prevedere legala care ma obliga la acest lucru. As prefera sa fie un manager din afara institutului, care doreste sa relanseze institutul. In Institutul Cantacuzino la momentul de fata exista laboratoare de referinta care efectueaza o serie de teste pentru sistemul de sanatate. Noi am putea sa fim laborator de referinta pentru toata Europa de Est. Niciuna dintre tarile vecine cu noi nu are aceasta posibilitate de laborator de referinta”, a sustinut Florian Bodog, citat si de Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. LUPU says:

    ma bucura initiativa si sper sa se remedieze problema institutului Cantacuzino ,amenintat si distrus de politicieni cu interese si lipsa de initiative Mult succes celor cu idei de acest gen

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: