Biologi, biochimisti si chimisti au pichetat Ministerul Sanatatii

20/04/2018

Biologi, biochimisti si chimisti au pichetat Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/biologi-biochimisti-si-chimisti-au-pichetat-ministerul-sanatatii/


Peste 100 de biologi, biochimisti si chimisti au pichetat, vineri, sediul Ministerului Sanatatii, fiind nemultumiti din cauza salarizarii.
“Am pierdut 600 de lei. Nu putem fi asimilati profesorilor asa cum un economist care lucreaza oriunde nu poate fi asimilat unui ministru care are aceeasi facultate”, a afirmat o protestatara, care este chimist principal la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi, potrivit Agerpres.

Presedintele Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in Sistemul Sanitar din Romania, Constanta Popa, a precizat ca protestatarii cer un spor maxim pentru toti cei care lucreaza in laboratoarele de analize medicale.

“Vineri, doamna ministru a spus ca se va cauta ca niciun angajat din Sanatate sa nu aiba salariul diminuat fata de lunile anterioare prin acordarea diferentiata a sporurilor. Numai ca sporurile in mod normal ar trebui sa fie acordate echitabil si egal la aceleasi conditii de munca, pe aceeasi pregatire si acelasi grad profesional – sporuri egale. Noi cerem un spor maxim pentru noi toti care lucram in laboratoarele de analize medicale, pentru ca toti lucram in aceleasi conditii. Aceasta tot nu ne rezolva problema de fond, adica vrem cresterea coeficientilor de salarizare. Am pregatit o petitie pe care o punem la Registratura MS, in care aratam clar – un biolog chimist, biochimist principal in anul 2010 avea coeficient de salarizare 3,70 si in anul 2018 acelasi biolog chimist, biochimist principal cu acelasi loc de munca, aceleasi responsabilitati, aceleasi studii are 2,30. Trebuie sa ni se dea un raspuns de ce este asa”, a aratat Constanta Popa conform Agerpres.

La pichetare de la Ministerul Sanatatii au fost prezenti si reprezentantii ai unor asociatii pentru pacienti.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: