Biochimistii, biologii si chimistii din Sanatate: Nu ne mai umiliti!

30/09/2019

Biochimistii, biologii si chimistii din Sanatate: Nu ne mai umiliti!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/biochimistii-biologii-si-chimistii-din-sanatate-nu-ne-mai-umiliti/

Biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar din Romania spun ca au ajuns la limita rabdarii si cer premierului Viorica Dancila stoparea umilintei.

“De doi ani noi, chimistii, biologii si biochimistii din sanatate, cersim votul Parlamentului, Guvernului, Presedintelui Romaniei pentru ca suntem umiliti de Legea 153/2017, o lege nedreapta care in cazul nostru a incalcat chiar principiile pe care a fost construita ea. Umilinta noastra nu a fost stopata desi Ministerul Sanatatii a recunoscut in Parlament ca fata de anii anteriori, chimistilor, biologilor, biochimistilor din sanatate nu li s-au modificat nici nivelul de calificare si nici atributiile la locurile de munca”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de conducerea Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania (OBBCSSR).

Potrivit sursei citate, salariile acestora au scazut la 1 martie 2018 prin incalcarea principiilor Legii 153/2017. Acum, spun biologii, biochimistii si chimistii, ca au salarii mai mici decat asistentii medicali care le sunt subordonati prin fisa postului.

“Avem acum in Parlament o Propunere Legislativa pentru rezolvarea inechitatii ierarhizarii / salarizarii noastre in Legea 153/2017 dar este o procedura care dureaza si noi am ajuns la limita rabdarii. Acum Guvernul poate rezolva umilinta noastra mai repede decat Parlamentul prin emiterea unei Ordonante de Urgenta a Guvernului (OUG). Noi, membrii Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania (OBBCSSR) am mai solicitat stoparea umilintei noastre la protestele din anul 2018 desfasurate in fata Ministerul Sanatatii si in fata Parlamentului si ne-ati ignorant”, mai scrie in comunicatul semnat de presedintele OBBCSSR, lector univ. dr., specialist European in Medicina de Laborator (EuSpLM), Constanta Popa.

Etichete: biologi sanatate, biochimisti sanatate, chimisti sanatate, salarii sanatate, legea 153/2017

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19