Bilant la final de mandat: Obiectivele ministrului Cseke Attila

25/11/2021
Bilant la final de mandat: Obiectivele ministrului Cseke Attila

Bilant la final de mandat: Obiectivele ministrului Cseke Attila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bilantul-la-final-de-mandat-principalele-obiective-ale-ministrului-cseke-attila/

In calitate de ministru interimar al Sanatatii, Cseke Attila, potrivit unui comunicat care prezinta bilantul mandatului sau, a avut ca principale obiective:

– aprovizionarea unitatilor sanitare cu medicamentele necesare pentru tratarea pacientilor infectati cu SARS-Cov-2,
-cresterea numarului de paturi ATI pentru pacientii cu forme severe de boala,
– asigurarea bugetului necesar pentru continuarea activitatilor medicale in domeniul sanitar.

1. Cadru legislativ

Masuri de stimulare a vaccinarii anti-COVID-19

• Elaborarea metodologiei de acordare a voucherelor pentru persoarele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completa- Ordinul ministrului Sanatatii privind acordarea alocatiei de hrana sub forma tichetelor de masa, persoanelor care se vaccineaza cu schema completa de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2.

• Participare la elaborarea conditiilor de inscriere la Loterie a persoanelor vaccinate anti-COVID-19 –Ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Economiei, Anteprenoriatului si Turismului privind conditiile de inscriere la Loteria de vaccinare si stabilirea atributiilor institutiilor implicate.

• Elaborarea proiectului de Lege privind stabilirea unor masuri in domeniul sanitar, pe perioada starii de alerta, pentru personalul din

Alte Masuri

• Aprobarea ca parintii infectati cu SARS-Cov-2 sa se trateaza in sectiile de pediatrie alaturi de copiii lor – Ministerul Sanatatii a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sanatatii nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de masuri pentru organizarea spitalelor si a unitatilor de dializa in contextul pandemiei de COVID-19 si a listei spitalelor si unitatilor de dializa care asigura asistenta medicala pentru pacienti, cazuri confirmate si suspecte de COVID-19, conform clasificarii spitalelor in 3 niveluri de competenta.

Plata salariilor restante pentru personalul medical implicat in procesul de vaccinare

• Identificarea fondurilor si achitarea salariilor restante din lunile mai-august 2021 pentru personalul din centrele de vaccinare in cuantum de peste 115,8 milioane de lei
Aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurarii tratamentelor necesare pacientilor COVID-19
Potrivit comunicatului privind bilantul la final de mandat, Ministerul Sanatatii a asigurat zilnic aprovizionarea cu medicamentele necesare pacientilor COVID-19.
Participare la activarea Mecanismului de Protectie Civila pentru transferul pacientilor infectati cu SARS-Cov-2 in stare critica si care aveau nevoie de asistenta medicala in sectii ATI

Rezidentiat

In data de 21 noiembrie 202, Ministerul Sanatatii a organizat, in conditii speciale, impuse de contextul epidemiologic actual, concursul de intrare in Rezidentiat, transmite insitutia.

De asemenea, in luna octombrie a.c. Ministerul Sanatatii a suplimentat cu 439 cifra de scolarizare pentru Rezidentiat.

Control Inspectia Sanitara de Stat

“Inspectia Sanitara de Stat monitorizeaza, in teren, situatia paturilor de terapie intensiva COVID-19 incepand din data de 21 septembrie 2021. Un numar de peste 180 inspectorii sanitari de stat din cadrul directiilor de sanatate publica verifica, zilnic, numarul paturilor de terapie intensiva desemnate pentru tratarea pacientilor infectati cu virusul SARS-CoV-2 din sectiile de terapie intensiva ale unitatilor sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se asigura ca, paturile exista fizic si sunt utilizate in conformitate cu deciziile asumate din planurile de rezilienta intocmite la nivelul fiecarui judet.”, mai scrie in bilantul mandatului ministrului Attila Cseke.

De asemenea, la capitolul realizari, in bilant se mentioneaza si demararea Campaniei de vaccinare antigripala- 7 octombrie 2021

“Desi procedura anuala in baza acordului cadru incheiat in 2019 pentru achizitia vaccinului gripal a fost finalizata in luna martie a acestui an, contractele pentru aprovizionare au fost semnate la inceputul lunii octombrie a.c. Pana in prezent au fost distribuite un numar de 1.200.000 de doze de vaccin gripal”, mai scrie in documentul de bilant.

Potrivit sursei citate, in data de 10 noiembrie 2021, MS a alocat suplimentar 26 milioane de lei care vor fi utilizate pentru achizitia urmatoarei transe de 700 000 de doze de vaccin gripal in vederea continuarii campaniei de vaccinare antigripala gratuita.

Cseke Attila a preluat portofoliul Ministerului Sanatatii in data de 8 septembrie 2021.

Etichete: mandat cseke attila, mandat ministru cseke attila, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: