Bilant: Ministrul Pintea a vorbit despre progresele realizate si despre neimpliniri

02/08/2018

Bilant: Ministrul Pintea a vorbit despre progresele realizate si despre neimpliniri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bilant-ministrul-pintea-a-vorbit-despre-progresele-realizate-si-despre-neimpliniri/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a prezentat, miercuri un bilant al primelor sase luni de mandat, declarand ca in aceasta perioada s-au facut ‘foarte multe progrese’, dar exista si cateva neimpliniri.

“Cred ca impreuna cu echipa Ministerului Sanatatii am reusit in aceste sase luni sa facem foarte multe progrese. Sistemul este uneori cum il facem noi. Poate, de multe ori, daca toti ne-am face datoria, lucrurile nu ar sta asa cum stau in anumite spitale, in anumite situatii. Dorinta noastra este sa facem mai mult si mai bine. Cand spuneam de nereusite sau neimpliniri – mi-as fi dorit sa pot restructura mai repede Agentia Nationala de Transplant. De altfel, peste doua saptamani vom prezenta un raport legat de situatia agentiei si propunerile de modificari legislative pe care le avem – desi le-am promis in doua luni – dar pe care va trebui sa le adoptam cat mai repede, astfel incat sa redam increderea oamenilor in aceasta activitate, pentru ca transplant fara donare de organe nu se poate face”, a afirmat ministrul Pintea, potrivit Agerpres.

La capitolul neimpliniri, Pintea a mentionat si faptul ca nu a reusit sa mobilizeze managerii de spital astfel incat sa nu existe ‘sincope’ in aprovizionarea cu medicamente. Ea a precizat ca a fost sunata de medici care i-au semnalat astfel de cazuri, rugand-o sa nu le divulge numele.

Vorbind despre realizari, ministrul a amintit ca din fonduri europene nerambursabile s-a deschis apelul de proiecte pentru modernizarea a 150 de ambulatorii (2,3 milioane euro/ambulator) si au fost depuse 37 de proiecte pentru modernizarea unitatilor de primiri urgente, valoarea unui proiect fiind de 1,5 milioane euro.

Si, printre altele, tot conform ministrului Sanatatii, in acest an, au fost introduse 35 de molecule noi pentru pacientii oncologici, hematologici sau cu boli rare. De asemenea, au fost lansate programe de prevenire a bolilor cronice, proiectele fiind finantate cu fonduri europene in valoare totala de 180 de milioane de euro.

Personalul medical a beneficiat de o crestere substantiala a salariilor, iar reprezentantii Guvernului s-au asigurat ca nimeni din sistemul medical nu va avea venituri mai mici decat in luna februarie, a mai spus Sorina Pintea conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: