Bihor: Peste 200 de persoane diagnosticate cu hepatita A

19/09/2018

Bihor: Peste 200 de persoane diagnosticate cu hepatita A

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bihor-peste-200-de-persoane-diagnosticate-cu-hepatita-a/


Focar de hepatita A in orasul bihorean Alesd si intr-un sat din apropiere. Aproape 200 de persoane din zona au ajuns in spital dupa ce au fost diagnosticate cu virusul hepatic A. Printre bolnavi se numara si viceprimarul din Alesd, relateaza Bihoreanul.

Primele cazuri de infectii cu virusul hepatic A au aparut inca din luna ianuarie a acestui an in colonia de romi situata intre orasul Alesd si satul Ortiteag. Pana in prezent au fost confirmate in total 198 de cazuri, din care 17 persoane au facut o forma usoara a bolii, iar 181 au facut forme medii, relateaza sursa citata si de Digi24.

Printre cei afectati se afla si viceprimarul din Alesd, care se pare ca a intrat in contact cu persoane bolnave.

Continut educational:

“Viceprimarul se pare ca a dat mana cu cine nu trebuia. Vin zilnic la Primarie locuitori din cartierul de romi Obor, dumnealui raspunde de aceasta zona, si probabil asa s-a imbolnavit. Sper ca nu a transmis boala mai departe”, a declarat primarul din Alesd, Ioan Todoca, pentru Bihoreanul.

Toti bolnaviide hepatita A au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Oradea, iar epidemia se afla in atentia Directiei de Sanatate Publica.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: