Berea si beneficiile ei surprinzatoare pentru sanatate

15/05/2011

Berea si beneficiile ei surprinzatoare pentru sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/berea-si-beneficiile-ei-surprinzatoare-pentru-sanatate/

Un sondaj realizat de American Heart Association arata ca peste 75% dintre persoanele chestionate cred ca vinul este bun pentru inima. Insa ce se intampla cu berea, care incepe sa aiba reputatia unei bauturi sanatoase? Se pare ca sunt 4 motive care conduc la aceasta concluzie, scrie Yahoo Shine.

Berea reduce riscul de boli de inima

 

Toate bauturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol “bun” (HDL), reduc nivelul de colesterol “rau” (LDL) si subtiaza sangele, scazand riscul de infarct si atac cerebral, arata studiile. Consumul moderat de alcool, insemnand o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie si doua pentru un barbat, a fost asociat si cu un risc scazut dediabet de tipul 2 si imbunatatirea functiilor cerebrale la varstnici.

Berea ofera beneficii unice in comparatie cu vinul si bauturile spirtoase

 

In cadrul unui studiu de sanatate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu varste cuprinse intre 25 si 42 de ani, au fost urmarite pentru a se vedea legatura dintre consumul de alcool si hipertensiune. Cele care consumau in cantitati moderate aveau tensiunea mai mica decat cele care beau vin sau bauturi spirtoase.

Berea poate preveni aparitia pietrelor la rinichi si creste densitatea osoasa

 

Intr-un alt studiu, s-a aratat ca barbatii care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, in comparatie cu cei care optau pentru alte bauturi alcoolice, probabil datorita efectului diuretic si continutului mare de apa din bere. Alte studii au aratat ca anumite substante din hamei ar putea incetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre.

Berea contine vitamine, minerale si fibre

 

O bere blonda de 330 de mililitri contine putin sub un gram de fibre, iar una neagra – putin peste un gram. Berile blonde in general contin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri contine mai mult calciu, magneziu si selenium (un antioxidant esential) decat un pahar cu vin.

Puteti incerca si berea artizanala romaneasca Perfektum.

Sursa: www.mediafax.ro

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: