Beneficiile sportului pentru copii. Cata miscare ar trebui sa faca copiii si adolescentii zilnic

21/04/2011

Beneficiile sportului pentru copii. Cata miscare ar trebui sa faca copiii si adolescentii zilnic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/beneficiile-sportului-pentru-copii-cata-miscare-ar-trebui-sa-faca-copiii-si-adolescentii-zilnic/

Sportul este esential pentru cresterea rapida si armonioasa a copiilor, iar aptitudinile pe care ei le dobandesc in acest timp contribuie la dezvoltarea lor ca adulti, este concluzia mai multor studii din SUA. Potrivit oamenilor de stiinta, participarea la diverse activitati fizice de la varste fragede are un impact psihologic benefic asupra copiilor.

Astfel, la varsta copilariei si adolescentei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viata sanatoasa, de doua ori mai mult decat in cazul adultilor, recomanda specialistii.

Potrivit cercetarilor, exercitiile fizice practicate in echipe organizate au importante efecte benefice asupra starii mentale a copiilor.

In primul rand, adolescentii care participa la sporturi de echipa in mod frecvent se vor dezvolta armonios, fara a avea probleme cu greutatea. De asemenea, sportul contribuie la reducerea starilor de insomnie sau lipsa de incredere si le ofera adolescentilor posibilitatea de a socializa cu cat mai multe persoane si de a avea incredere in ceilalti, fiind recomandat adolescentilor timizi.

O cercetare realizata de Women Sport Foundation din SUA a aratat ca adolescentele care practicau sporturi de echipa in mod regulat erau mult mai implicate si in activitatile scolare, obtinand rezultate foarte bune la invatatura. Studiul a demonstrat o puternica legatura dintre sport si mentinerea sanatatii fizice si mentale pe termen lung.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga