Beneficiile sportului pentru copii. Cata miscare ar trebui sa faca copiii si adolescentii zilnic

21/04/2011

Beneficiile sportului pentru copii. Cata miscare ar trebui sa faca copiii si adolescentii zilnic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/beneficiile-sportului-pentru-copii-cata-miscare-ar-trebui-sa-faca-copiii-si-adolescentii-zilnic/

Sportul este esential pentru cresterea rapida si armonioasa a copiilor, iar aptitudinile pe care ei le dobandesc in acest timp contribuie la dezvoltarea lor ca adulti, este concluzia mai multor studii din SUA. Potrivit oamenilor de stiinta, participarea la diverse activitati fizice de la varste fragede are un impact psihologic benefic asupra copiilor.

Astfel, la varsta copilariei si adolescentei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viata sanatoasa, de doua ori mai mult decat in cazul adultilor, recomanda specialistii.

Potrivit cercetarilor, exercitiile fizice practicate in echipe organizate au importante efecte benefice asupra starii mentale a copiilor.

In primul rand, adolescentii care participa la sporturi de echipa in mod frecvent se vor dezvolta armonios, fara a avea probleme cu greutatea. De asemenea, sportul contribuie la reducerea starilor de insomnie sau lipsa de incredere si le ofera adolescentilor posibilitatea de a socializa cu cat mai multe persoane si de a avea incredere in ceilalti, fiind recomandat adolescentilor timizi.

O cercetare realizata de Women Sport Foundation din SUA a aratat ca adolescentele care practicau sporturi de echipa in mod regulat erau mult mai implicate si in activitatile scolare, obtinand rezultate foarte bune la invatatura. Studiul a demonstrat o puternica legatura dintre sport si mentinerea sanatatii fizice si mentale pe termen lung.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: