Barbatii homosexuali prezinta un risc de cancer mai mare comparativ cu cei heterosexuali

10/05/2011

Barbatii homosexuali prezinta un risc de cancer mai mare comparativ cu cei heterosexuali

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/barbatii-homosexuali-prezinta-un-risc-de-cancer-mai-mare-comparativ-cu-cei-heterosexuali/

Barbatii homosexuali prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi de cancer comparativ cu barbatii heterosexuali, potrivit unui studiu american, publicat recent in revista Cancer.

Autorii acestui studiu, realizat pe un esantion de peste 120.000 de persoane locuind in statul american California, sustin ca este nevoie de studii ulterioare pentru a descifra cauzele acestui fenomen, informeaza bbc.co.uk.

La randul lor, femeile homosexuale si bisexuale prezinta o stare generala a organismului mai proasta, dupa diagnosticarea cu cancer, in comparatie cu femeile heterosexuale.

Motivele care stau in spatele acestor diferente nu au fost inca descoperite.

In sondajele realizate in cadrul California Health Interview in anii 2001, 2003 si 2005, 3.690 barbati si 7.252 femei au declarat ca au fost diagnosticati cu cancer intr-un anumit moment din vietile lor.

Din cele 122.345 de persoane chestionate, 1.493 barbati si 918 femei au declarat ca sunt homosexuali, iar 1.116 femei au declarat ca sunt bisexuale.

Barbatii homosexuali diagnosticati cu cancer erau de doua ori mai numerosi decat cei heterosexuali si, in medie, boala s-a declansat in cazul lor cu un deceniu mai devreme.

Aceasta asociere nu a putut fi constatata in cazul femeilor.

Sondajele au fost insa realizate pe “supravietuitori”, astfel incat ele nu ofera o reprezentare corecta a numarului de cazuri de cancer. Unii dintre pacienti au murit inainte de aceste sondaje, iar altii erau prea bolnavi pentru a putea sa participe la ele.

Potrivit specialistilor americani de la Boston University School of Public Health, nu se poate trage concluzia ca toti barbatii homosexuali prezinta un risc crescut de cancer, deoarece motivele acestei incidente crescute a bolii ar putea fi mult mai numeroase si complexe.

Nu se stie deocamdata daca barbatii homosexuali prezinta mai multe tumori canceroase si nici daca rata de supravietuire a lor este mai mare.

Autorii studiului banuiesc ca diferentele inregistrate in ceea ce priveste numarul supravietuitorilor cancerului s-ar putea datora incidentei mai mari in cazul barbatilor gay a cancerului anal si a infectarii cu virusul HIV – ambele asociate cu cancerul. Un alt factor de risc este virusul papilloma uman, care poate duce la cancer anal in cazul barbatilor homosexuali.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: