Banicioiu: Proiectul cu spitalele regionale, lansat de cel putin 25 de ori

22/10/2018

Banicioiu: Proiectul cu spitalele regionale, lansat de cel putin 25 de ori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banicioiu-proiectul-cu-spitalele-regionale-lansat-de-cel-putin-25-de-ori/


Fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu a afirmat ca Romania pierde bani europeni destinati construirii de spitale regionale, precizand ca astfel de fonduri vor fi procurate cu greu de la organismele comunitare de la Bruxelles.  

“In afara de proiectele vechi pe care le tot redeschidem, concret nu s-a facut nimic. Concret s-au pierdut banii si, dupa parerea mea, si oportunitatea, pentru ca va fi foarte greu sa mergi din nou la Bruxelles sa ceri bani europeni, sa spui: “Da, am avut niste sute de milioane, nu le-am cheltuit, n-am stiut ce sa facem cu ei, dar mai dati-ne inca cateva sute ca de data asta ne vom tine de cuvant”, a declarat Nicolae Banicioiu citat de Agerpres.

El a mai afirmat ca subiectul constructiei se reduce la promisiuni, proiectul dedicat spitalelor regionale fiind lansat “de cel putin 25 de ori”.

Tot el a mai precizat ca spitalele private nu sunt suficient de multe ca sa constituie o alternativa la sistemul public si a pledat pentru realizarea unui sistem privat de asigurari care sa poata acoperi astfel de cheltuieli.

Conform sursei mentionate, fostul ministru a apreciat ca marirea salariilor a fost singurul sau proiect continuat de actualii guvernanti, ajungandu-se pana la dublarea lor, dar a atras atentia asupra capacitatii sustinerii acestui proces dupa anul 2019.

    

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial