Banicioiu: Proiectul cu spitalele regionale, lansat de cel putin 25 de ori

22/10/2018

Banicioiu: Proiectul cu spitalele regionale, lansat de cel putin 25 de ori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banicioiu-proiectul-cu-spitalele-regionale-lansat-de-cel-putin-25-de-ori/


Fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu a afirmat ca Romania pierde bani europeni destinati construirii de spitale regionale, precizand ca astfel de fonduri vor fi procurate cu greu de la organismele comunitare de la Bruxelles.  

“In afara de proiectele vechi pe care le tot redeschidem, concret nu s-a facut nimic. Concret s-au pierdut banii si, dupa parerea mea, si oportunitatea, pentru ca va fi foarte greu sa mergi din nou la Bruxelles sa ceri bani europeni, sa spui: “Da, am avut niste sute de milioane, nu le-am cheltuit, n-am stiut ce sa facem cu ei, dar mai dati-ne inca cateva sute ca de data asta ne vom tine de cuvant”, a declarat Nicolae Banicioiu citat de Agerpres.

El a mai afirmat ca subiectul constructiei se reduce la promisiuni, proiectul dedicat spitalelor regionale fiind lansat “de cel putin 25 de ori”.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Angina pectorala stabila v2

Tot el a mai precizat ca spitalele private nu sunt suficient de multe ca sa constituie o alternativa la sistemul public si a pledat pentru realizarea unui sistem privat de asigurari care sa poata acoperi astfel de cheltuieli.

Conform sursei mentionate, fostul ministru a apreciat ca marirea salariilor a fost singurul sau proiect continuat de actualii guvernanti, ajungandu-se pana la dublarea lor, dar a atras atentia asupra capacitatii sustinerii acestui proces dupa anul 2019.

    

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19