Banicioiu: Numai prima luna de implementare a cardului ne-a dus la o economie de 100 milioane lei

25/06/2015

Banicioiu: Numai prima luna de implementare a cardului ne-a dus la o economie de 100 milioane lei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banicioiu-numai-prima-luna-de-implementare-a-cardului-ne-a-dus-la-o-economie-de-100-milioane-lei/

BANICIOIUCardul de sanatate a adus la buget o economie de 100 de milioane de lei. Cel putin asa afirma Ministrul Sanatatii.

“Numai prima luna de implementare a cardului ne-a dus la o economie de 100 milioane lei, ceea ce este un prim pas bun inainte, zic eu, bani pe care, banuiesc eu, orice guvern, de acum inainte, ii va redirectiona catre cheltuielile de personal. Din celelalte economii pe care le facem — medicamente, gestiune mai buna — vor ramane pe partea de tratamente si achizitii de echipamente”, a declarat Nicolae Banicioiu, citat de Agerpres. 

Ministrul Sanatatii a fost intrebat cum si de unde vin acesti bani considerati economie la buget. El a afirmat ca desi nu a interpretat datele, ci doar le-a constatat, lucru nu s-ar datora problemelor inregistrate in primele zile de la introducerea cardului national de sanatate.

“Vreau doar sa constat. Am constatat. Interpretati dumneavoastra. Spuneti-mi dumneavoastra daca a fost acces mai greu la servicii. Ati inregistrat acces mai greu la servicii? Eu cred ca, acolo unde a fost bunavointa, accesul a fost la fel la servicii. (…) Bineinteles ca o schimbare de sistem nu este usoara. Si mie imi este foarte greu sa trec la un sistem informatizat de la hartia scrisa. Dar iata ca primul semn este aceasta economie de 100 milioane si eu cred ca e un semn de insanatosire. Interpretez doar ca am facut cu 100 milioane mai putine cheltuieli, atat”, a mai precizat Nicolae Banicioiu.

El a mai adaugat ca in toamna se va face o evaluare a sumelor economisite prin implementarea cardului national de sanatate si apoi se va lua o decizie legata de virarea acestor sume catre cheltuielile de personal.

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. Anastasiu Titu Andrei says:

    Hotz si mincinos 🙂 !! bravo faceti cinste poporului si neamului si stramosilor dvs roman adevarat !

  2. taflanromeo says:

    Sigur ca nu a contat functionarea dezastruoasa a sistemului de carduri,ci doar n-au mai furat medicii de famile! Din nefericire DNA-ul ii cauta numai pe acei alesi ca ministri sau parlamentari! Oare de ce?

  3. tita nora says:

    Domnule Ministru,nu toata lumea este timpita….ce economii…vin oameni bolnavi si stau 4-5-6 ore si vin si miine ca nu merge sistemul,poate nu vin miine,poate nu mai vin…e economie?sau …nu credeti ca odata vom raspunde pentru tot ce facem?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice