Banicioiu: Mi se pare inadmisibil ca tot pacientii sa suporte lipsa preventiei

08/02/2016

Banicioiu: Mi se pare inadmisibil ca tot pacientii sa suporte lipsa preventiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banicioiu-mi-se-pare-inadmisibil-ca-tot-pacientii-sa-suporte-lipsa-preventiei/

poza monitorizare pacientiFostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu spune ca inainte de a crea sanctiuni pentru pacientii care nu se prezinta la medic, trebuie sa se realizeze cadrul legal si sa le fie pusa la dispozitie o infrastructura medicala dezvoltata in toata tara.

“Cred ca, inainte de a crea sanctiuni pentru pacientii care nu se prezinta la medic, trebuie sa le facem acestora un cadru si sa le punem la dispozitie infrastructura medicala dezvoltata in toata tara, sa incurajam prezenta medicilor in toate zonele tarii prin majorari salariale si prin alte avantaje acordate de autoritatile locale, sa dezvoltam programe de screening la nivel national pe patologii cu risc de deces important”, a scris Banicioiu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Banicioiu considera “inadmisibila” atitudinea unor politicieni de a “agresa pacientul si de a crea noi institutii cheltuitoare de bani publici”

“Mi se pare inadmisibil ca tot pacientii sa suporte lipsa preventiei, lipsa de efort a autoritatilor locale si centrale. Si tot inadmisibila mi se pare atitudinea unor politicieni (unii au detinut portofoliul Sanatatii, iar altii nu se pricep deloc in acest domeniu sensibil), de a agresa pacientul, de a crea noi institutii cheltuitoare de bani publici, in loc sa sanctioneze abaterile din sistem si sa caute solutii! Cred ca politicianismul si mai ales dilentantismul, care s-au manifestat cu aceasta initiativa legislativa, nu au ce cauta in sanatate. (…) Vad ca de constructia spitalelor regionale pentru care au fost alocati bani doamna Alina Gorghiu nu discuta, de registrele de boala nicio vorba, de majorarea salariala pentru medici de inca 25% ce trebuia acordata in acest an, nici atat. Cand crede doamna Gorghiu ca se va mai aplica inca o crestere de 25% la salariile medicilor? Ce se intampla cu proiecte precum Institutul de Cardiologie de la Fundeni si Institutul de Oncologie din Timisoara, observ ca nu se regasesc printre preocuparile dumneaei”, a spus fostul ministru al Sanatatii.

De curand, deputatii au depus la Parlament un proiect de lege privind activitatea de preventie in sanatate, care prevede ca romanii care refuza sa participe la programele de preventie pot fi obligati sa suporte, partial sau total, costurile tratamentelor bolilor.

Proiectului de lege se afla in dezbatere publica pana la data de 1 martie 2016.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: