Bani de la UE pentru cresterea gradului de vaccinare in Romania

02/09/2019
Bani de la UE pentru cresterea gradului de vaccinare in Romania

Bani de la UE pentru cresterea gradului de vaccinare in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bani-de-la-ue-pentru-cresterea-gradului-de-vaccinare-in-romania/

In urmatorii trei ani, Ministerul Sanatatii va primi de la Uniunea Europeana 22 de milioane de lei de pentru implementarea unor masuri privind cresterea gradului de vaccinare in Romania.

“Am depus in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA) sapte proiecte de interes major pentru sistemul sanitar, in acord cu Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmarim sa crestem gradul de acoperire vaccinala in tara”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit ununi comunicat de presa.

Conform sursei citate, cu banii primiti de la Uniunea Europeana pentru implementarea primului proiect finantat va fi elaborata Strategia Nationala de Vaccinare, inclusiv Planul de actiuni aferent acesteia si va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora.

De asemenea, va fi imbunatatita si capacitatea institutiilor din sistemul de sanatate pentru completarea si accesul in timp real la informatii privind stadiul vaccinarii pentru populatie si stocurile disponibile.

Continut educational:

20 de judete identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru pastrarea stocurilor de vaccin, cu masini si servicii de curierat pentru transport vaccine, se mai precizeaza in comunicatul remis de Ministerul Sanatatii.

In cadrul proiectului va fi dezvoltat si Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV), prin crearea, in sectiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul directiilor de sanatate publica, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.

Personalul din Ministerul Sanatatii si din structurile cu responsabilitati in dezvoltarea si punerea in aplicare a politicilor si programelor de vaccinare si imunizare va fi instruit si, nu in ultimul rand, va fi derulata o campanie de informare si constientizare a importantei vaccinarii.

Etichete: vaccinare, acoperire vaccinala, registrul electronic de vaccinari, stocuri de vaccin

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: