Stiri medicale

Bani de la Ministerul Sanatatii pentru cazurile medicale critice

Data ultimei actualizari: 23/09/2014

Principalele revendicari ale Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatateMinisterul Sanatatii va putea acoperi din buget propriu contravaloarea ingrijirii cazurilor medicale pentru care nu exista acoperire din fondurile Casei de Asigurari de Sanatate.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca prin decizia de modificare a bugetului Ministerului Sanatatii s-a creat sursa bugetara pentru a finanta situatii medicale deosebite.

Hotararea se regaseste in ordonanta de urgenta privind stabilirea unor masuri financiare pentru modificarea unor acte normative.

“Tot timpul apar cazuri critice, copii cu situatii deosebite, care necesita interventii urgente ii care necesita costuri foarte mari. Contractele cu Casa de Sanatate nu au fost niciodata suficiente pentru a se acoperi toate aceste cereriā€, a declarat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Totusi, chiar si prin suplimentarea fondurilor Ministerului Sanatatii, banii nu vor putea acoperi toate solicitarile, insa va fi putin mai mult decat ceea ce poate deconta Casa de Asigurari de Sanatate in prezent.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.