Baciu: Nu trebuie ca medicul nostru de familie sa fie obligatoriu cel care ne vaccineaza

29/03/2022
Baciu: Nu trebuie ca medicul nostru de familie sa fie obligatoriu cel care ne vaccineaza

Baciu: Nu trebuie ca medicul nostru de familie sa fie obligatoriu cel care ne vaccineaza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/baciu-nu-trebuie-ca-medicul-nostru-de-familie-sa-fie-obligatoriu-cel-care-ne-vaccineaza/

Vaccinarea anti-Covid se va face la medicul de familie, iar activitatea Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) se incheie, a anuntat secretarul de stat in Miniterul Sanatatii Andrei Baciu.

El a precizat ca persoanele care vor dori sa se imunizeze, o pot face la orice medic de familie.

“Se inchide activitatea Comitetului, pentru ca se trece de la o actiune de tip campanie, cum era pana in momentul de fata, la una care este definita de o actiune de vaccinare clasica in cadrul registrului national si al Programului national de imunizare, adica vaccinare cum o fac copiii sau cum o facem, spre exemplu, in vaccinarea antigripala. Ne vom putea vaccina la medicii de familie. Ne vom putea vaccina la oricare dintre ei. Nu trebuie ca medicul nostru de familie sa fie obligatoriu cel care ne vaccineaza.”, a precizat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, marti, in cadrul videoconferintei ‘Sanatate si Farma’ .

Potrivit demnitarului, pe platforma de vaccinare exista o harta interactiva, unde vor fi afisate cabinetele medicilor de familie care desfasoare activitati de vaccinare impotriva SARS-CoV-2.

“Avem datele de contact si ne vom putea programa usor la vaccinare. Procesul va fi unul simplu atat pentru cei care vor dori sa faca o doza suplimentara, daca va fi luata aceasta decizie, cat si pentru cele 13.000-15.000 care se vaccineaza in continuare saptamanal fie cu prima doza, fie cu a doua doza sau o doza de rapel”, a mai precizat Andrei Baciu.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinarea la medicul de familie, andrei baciu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: