Baciu: La CNAS facem catagrafierea tuturor serviciilor disponibile pentru asigurati

20/11/2023
Baciu: La CNAS facem catagrafierea tuturor serviciilor disponibile pentru asigurati

Baciu: La CNAS facem catagrafierea tuturor serviciilor disponibile pentru asigurati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/baciu-la-cnas-facem-catagrafierea-tuturor-serviciilor-disponibile-pentru-asigurati/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) catagrafiaza toate serviciile medicale din Romania pentru ca fiecare asigurat sa poata afla online unde se poate adresa in cazul unei probleme medicale, a declarat presedintele CNAS, Andrei Baciu.

“Accesul cred ca este primul pas intre speranta si realitate. Trebuie sa stii unde te poti adresa si unde poti sa ajungi efectiv atunci cand ai cea mai mica problema de sanatate. La CNAS facem o catagrafiere a tuturor serviciilor disponibile pentru toti cei care au calitatea de asigurat. O chestie cat se poate de simpla, online, prin care, daca avem nevoie fie de o interventie, fie de computer tomograf (…) sau de un banal examen hematologic, sa avem o idee foarte clara a serviciilor de care putem beneficia in Romania. (…) Sa facem pasi cat mai mari si cat mai repede inainte (…) Este nevoie de o organizare clara, pentru ca fara aceasta imagine nu putem sa construim nimic serios. Apoi, de la aceasta imagine, sa stabilim obiective de dezvoltare a serviciilor medicale furnizate pacientilor, asiguratilor pentru urmatorii cinci ani, pe termen mediu”, a declarat Andrei Baciu, potrivit Agerpres.

El a mai pecizat ca ‘resursele din sanatate sunt limitate’, motiv pentru care ele trebuie prioritizate intelept, intr-o maniera stiintifica si organizata.

Etichete: servicii medicale, servicii asigurati sanatate, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: