Avocatul Poporului s-a sesizat in privinta epidemiei de rujeola

23/09/2016

Avocatul Poporului s-a sesizat in privinta epidemiei de rujeola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avocatul-poporului-s-a-sesizat-in-privinta-epidemiei-de-rujeola/

poza decizie medicalaAvocatului Poporului s-a sesizat din oficiu de o posibila incalcare a articolelor 22, 34 si 49 din Constitutia Romaniei, privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, ocrotirea sanatatii si protectia copiilor si a tinerilor.

In legatura cu epidemia de rujeola din Romania, Avocatul Poporului solicit Ministerului Sanatatii sa comunice motivele pentru care din aprilie si pana in prezent, proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor nu a parcurs nici o etapa prevazuta de lege.

“Aceasta in conditiile in care, la data de 8 aprilie 2016, in cadrul emisiunii 24 de minute, de la postul de televiziune Digi 24, un reprezentant al Ministerului Sanatatii anunta faptul ca un proiect de lege al carui initiator este ministerul, prevede ca vaccinarea sa devina obligatorie, urmand ca in cel mai scurt timp acesta sa fie pus in dezbatere publica”, potrivit Avocatului Poporului.

Instiutia mai precizeaza ca din verificarile efectuate, proiectul de lege sus-mentionat nu se afla inca in dezbatere publica, pe circuitul de avizare interinstitutionala si nici pe ordinea de zi a celor doua camere ale Parlamentului.
“La data de 22 septembrie 2016, Ministerul Sanatatii preciza faptul ca proiectul de lege se afla inca inĀ  faza de avizare interministeriala, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie pus in dezbatere publica”, mai arata Avocatul Poporului, potrivit News.ro si Digi24.

Institutia condusa de Victor Ciorbea mai solicita Ministerului Sanatatii sa comunice: daca a organizat campanii nationale de informare in vederea convingerii parintilor cu privire la utilitatea vaccinarii ROR; care este gradul de accesibilitate al parintilor la serviciile medicale, in vederea respectarii calendarului de vaccinare a copiilor; daca exista sau au existat probleme cu distributia vaccinului ROR.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: