Avocatul Poporului: Ancheta cu privire la aparitia unr cazuri de TBC la un liceu din Capitala

24/02/2017

Avocatul Poporului: Ancheta cu privire la aparitia unr cazuri de TBC la un liceu din Capitala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avocatul-poporului-ancheta-cu-privire-la-aparitia-unr-cazuri-de-tbc-la-un-liceu-din-bucuresti/

SCOALA

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si va efectua o ancheta cu privire la aparitia unor cazuri de TBC la Liceul Marin Preda din Bucuresti.

Potrivit comunicat al institutiei, sesizarea din oficiu si ancheta vizeaza posibila incalcare a articolelor 22, 34 si 49 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, dreptul la ocrotirea sanatatii si protectia copiilor si a tinerilor.

In comunicatul transmis de Avocatul Poporului se mai arata ca pe site-ul stirile TVR.ro a fost publicat, in 22 februarie 2017, articolul “Alerta de TBC la Liceul “Marin Preda” din Capitala. O ingrijitoare are simptomele bolii”, in care se mentioneaza faptul ca doi copii sunt internati in spital, dupa ce au fost testati pozitiv, dar medicii au transmis ca nu sunt in pericol.

Potrivit stirii de pe site-ul televiziunii publice, au fost testati doar 250 de copii din cei 1500 de elevi, dar actiunea continua, scrie si Agerpres.

Medicii sustin ca parintii nu ar trebui sa se teama daca in unele cazuri se depisteaza prezenta virusului in organism si arata ca, in lipsa simptomelor de boala, copiii sunt in afara oricarui pericol, dar este foarte important sa consulte un medic, se precizeaza in materialul de presa de la care a pornit ancheta Avocatului Poporului.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: