EMA: Aviz pozitiv pentru un tratament dezvoltat impotriva bolii somnului

15/12/2023
EMA: Aviz pozitiv pentru un tratament dezvoltat impotriva bolii somnului

EMA: Aviz pozitiv pentru un tratament dezvoltat impotriva bolii somnului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aviz-pozitiv-pentru-un-tratament-dezvoltat-impotriva-bolii-somnului/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a emis un aviz pozitiv pentru un tratament dezvoltat impotriva bolii somnului, o afectiune cunoscuta si sub numele de Tripanosomiaza africana, informeaza AFP.

Tratamentul produs de Sanofi este primul tratament oral pentru o forma acuta a bolii somnului, o afectiune parazitara letala transmisa prin muscatura mustelor tete infectate si intalnita in 36 de tari africane, a declarat compania farmaceutica, conform Agerpres.

Avizul pozitiv a fost emis de EMA pentru tratamentul administrat la adulti si la copii cu varste de peste sase ani si care au o greutate de cel putin 20 de kilograme, aflati atat in prima cat si in a doua faza a bolii.

Potrivit surselor citate, el urmeaza studiilor clinice din Malawi si Uganda conduse de organizatia non-profit de cercetare medicala Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), conform grupului Sanofi.

“Pana in prezent, din cauza lipsei de inovatie pentru aceasta tulpina a bolii somnului, optiunile de tratament, vechi si toxice, trebuiau sa fie administrate intr-un spital sub supraveghere stricta. Faptul ca avem de acum o pastila orala, simpla si mai sigura, pentru a trata aceasta boala infricosatoare le va permite medicilor sa salveze rapid multe vieti”, a declarat Dr. Westain Nyirenda, cercetator principal si medic la Spitalul Rumphi din Malawi.

Etichete: boala somnului, tratament boala somnului, sanofi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: