Avertismentul unui medic: Suntem la pragul intre viata si moarte

05/10/2020
Avertismentul unui medic: Suntem la pragul intre viata si moarte

Avertismentul unui medic: Suntem la pragul intre viata si moarte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avertismentul-unui-medic-suntem-la-pragul-intre-viata-si-moarte/

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ din Timisoara, a lansat un nou apel la vigilenta si protejare impotriva virusului SARS-CoV-2.

El a avertizat ca daca exista persoane care fac forme severe si se decompenseaza, nu mai au unde sa fie tratati. Sectia ATI a spitalului este plina.

“Accentuez de fiecare data ca important este sa nu ne imbolnavim. Cand ne-am imbolnavit, la ora actuala, s-ar putea ca peste o zi – doua sa fii bolnav, sa ai nevoie de internare si sa nu mai ai unde sa te internezi. Nu avem ce face, persoana respectiva va ramane acasa si nu va putea beneficia de tratament. Sunt cateva medicamente pe care le poti auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esentiale nu le poti da la domiciliu. Terapia Intensiva este plina. Daca cumva exista o persoana care face forma severa si se decompenseaza, de asemenea, nu mai are unde sa fie tratata. Suntem la pragul intre viata si moarte si trebuie sa intelegem acest lucru si sa fim foarte responsabili’” a transmis medicul Virgil Musta pe Facebook.

Saptamana trecuta, in Timis, numarul noilor confirmati zilnic cu Covid-19 a crescut permanent. In judet sunt monitorizate 10 focare active.

Etichete: dr virgil musta, ati, spital victor babes timisoara, pacienti covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: