Avertisment privind siropurile antitusive si antihistaminice la copiii cu raceli

03/11/2021
Avertisment privind siropurile antitusive si antihistaminice la copiii cu raceli

Avertisment privind siropurile antitusive si antihistaminice la copiii cu raceli

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avertisment-privind-siropurile-antitusive-si-antihistaminice-la-copiii-cu-raceli/

Pediatru Mihai Craiu a lansat un avertisment pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii privind riscurile administrarii medicamentelor pentru tuse si raceala fara consultarea medicului.

“Multi copii racesc acum, cand a scazut semnificativ temperatura… Cand ar trebui sa ne impacientam in fata unui copil mic (cu varsta sub 5 ani) care tuseste si are febra? (…) As reveni cu o mare rugaminte adresata parintilor: nu mai administrati “coktailuri” de siropuri antitusive si antihistaminice copiilor care au raceli banale!”, scrie pediatrul Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului, in SUA, s-au inregistrat zeci de decese ca urmare a utilizarii excesive si a supradozarii.

“Semnalul trebuie tras, deoarece un sondaj recent, printre parintii americani, arata ca aproape jumatate din acestia au dat copiilor lor CCM (cough and cold medication – medicamente pentru tuse si raceala). Peste 40 de decese au fost raportate, la copii mici, in SUA, ca urmare a utilizarii excesive si a supradozarii accidentale sau voluntare a acestor CCM. Acesta este motivul pentru care autoritatile americane interzic utilizarea CCM ca automedicatie, in special la copiii cu varsta sub 4 ani. Aceste medicamente sunt etichetate cu aceasta avertizare, chiar de catre producatori.”, a mai transmis medicul pediatru Mihai Craiu.

Etichete: raceala copii, tratament raceala copii, siropurile antitusive copii, antihistaminice la copii, dr mihai craiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: