Avertisment OMS despre incidenta maladiilor neinfectioase. Bolile cardiovasculare sunt pe primul loc

20/09/2017

Avertisment OMS despre incidenta maladiilor neinfectioase. Bolile cardiovasculare sunt pe primul loc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avertisment-despre-incidenta-maladiilor-neinfectioase-bolile-cardiovasculare-sunt-pe-primul-loc/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) un semnal de alarma cu privire la incidenta bolilor neinfectioase, care reprezinta cea mai importanta cauza de mortalitate la nivel global.

In primul sau raport de evaluare, OMS atrage atentia ca dezideratul reducerii cu o treime a mortalitatii premature din cauza bolilor netransmisibile, la nivel global in perioada 2015 – 2030, este inca departe, scrie AFP.

Maladiile netransmisibile ucid in fiecare an, la nivel mondial, peste 40 de milioane de oameni, dintre care 15 milioane cu varste intre 30 si 70 de ani.

Maladiile cardiovasculare sunt responsabile de cel mai mare numar de decese dintre toate bolile necontagioase – 17,7 milioane de oameni pe an – urmate de maladiile oncologice (8,8 milioane de victime), maladiile respiratorii (3,9 milioane de morti) si diabetul (1,6 milioane de morti), relateaza si Agerpres.

Pentru a evalua eficacitatea luptei impotriva maladiilor netransmisibile in fiecare tara, OMS a fixat 19 obiective, printre care cresterea pretului la produsele din tutun, adoptarea de politici nationale vizand reducerea consumului de sare, precum si promovarea alaptarii la san pentru nou-nascuti.

Romania a indeplinit 8 dintre cele 19 obiective, in timp ce alte 8 sunt partial indeplinite, iar restul de trei sunt neindeplinite, amia scriu surseleor mentionate. 

In tara noastra, conform raportului, 93% din mortalitatea prematura este provocata de bolile netransmisibile.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: