Autoritatile vor sa organizeze un maraton pentru vaccinarea adolescentilor cu varste intre 16 si 18 ani

20/05/2021

Autoritatile vor sa organizeze un maraton pentru vaccinarea adolescentilor cu varste intre 16 si 18 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-vor-sa-organizeze-un-maraton-pentru-vaccinarea-adolescentilor-cu-varste-intre-16-si-18-ani/

Medicul Valeriu Gheorghita a precizat ca se intentioneaza organizarea unui maraton de vaccinare anti-COVID pentru grupa de varsta 16 – 18 ani in perioada 31 mai – 1 iunie.

“In perioada 31 mai – 1 iunie, pentru ca este Ziua internationala a copilului, vrem sa organizam un maraton la nivel national pentru vaccinarea copiilor din grupa de varsta 16-18 ani. Daca pana la acel moment vom avea si autorizarea pentru grupa de varsta 12-15 ani, avem in plan aceasta activitate de vaccinare. Ne-am dori sa functioneze neintrerupt cel putin 24 de ore, incat sa dam posibilitatea unui numar cat mai mare de tineri, de copii, de adolescenti sa se poata prezenta in centrele de vaccinare, evident, insotiti de un apartinator, de tutorele legal – parinti, bunici. Ce vreau sa spun este ca evident ca se va asigura vaccinarea celor care sunt programati in platforma, insa in zilele respective 31 mai, probabil si 1 iunie, vom avea aceasta prioritizare, daca as putea spune asa, pentru aceasta grupa de varsta, in ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei copilului sa se vaccineze un numar cat mai mare de persoane”, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19.

Potrivit medicului, sunt deja judete unde se are in vedere organizarea activitatilor de vaccinare in anumite unitati de invatamant.

Etichete: vaccinare anti-covid adolescenti, vaccinare anti-covid copii, maraton de vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pandemia a crescut interesul romanilor pentru asigurarile de sanatate

Iohannis: Apar noi forme ale virusului mai agresive. Fiecare roman ar face bine sa se vaccineze

Proiect: Indemnizatie pentru persoanele care ingrijesc pacienti oncologici

Universitatea Oxford testeaza ivermectina ca posibil tratament impotriva Covid-19

ECDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2 va reprezinta 90% din cazurile noi de Covid-19 in UE pana la sfarsitul lunii august