Autoritatile vor sa atinga pragul de imunizare colectiva pana la finalul anului

25/10/2021

Autoritatile vor sa atinga pragul de imunizare colectiva pana la finalul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-vor-sa-atinga-pragul-de-imunizare-colectiva/

Autoritatile sanitare au in plan atingerea pragului de imunizare colectiva prin vaccinare impotriva COVID-19, pana la sfarsitul anului.

“Datoria noastra este sa crestem progresiv capacitatea de vaccinare asa incat in urmatoarele saptamani sa putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populatia adulta. In acest moment, rata de acoperire vaccinala este de 40% la populatia adulta, de peste 18 ani. (…) Pentru ca in aceste zile oamenii au aratat o dorinta in crestere (…) pentru vaccinare, UMF Carol Davila, Colegiul Medicilor din Bucuresti si Directia de Sanatate Publica vor organiza, in fiecare saptamana, un maraton de vaccinare in Capitala. Pana la sfarsitul anului, speram sa atingem pragul de imunizare colectiva prin vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

In ultimele saptamani au fost deschise progresiv noi centre, noi cabinete de vaccinare, iar numarul acestora urmeaza sa mai creasca.

Intrebat ce inseamna atingerea pragului de 70% din populatia adulta vaccinata, Gheorghita a explicat:

“Inseamna ca valurile urmatoare vor avea un impact mult mai mic. Trebuie sa intelegem ca la o rata de vaccinare de peste 70% la care se va adauga si numarul, si procentul de persoane care au trecut prin boala, practic imunitatea colectiva, imunitatea de grup va fi mult mai mare. Vaccinarea cu schema completa reduce riscul de deces de cel putin 20 de ori. Astazi, ar fi trebuit sa avem de cel putin de 20 de ori mai putine decese decat inregistram, din pacate, in fiecare zi”, a mai precizat seful CNCAV.

Etichete: imunizare colectiva, vaccinare 70% din populatia adulta, vaccinare anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: