Autoritatile sanitare americane au dat unda verde vaccinarii anti-Covid a copiilor mici

20/06/2022
Autoritatile sanitare americane au dat unda verde vaccinarii anti-Covid a copiilor mici

Autoritatile sanitare americane au dat unda verde vaccinarii anti-Covid a copiilor mici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-sanitare-americane-au-dat-unda-verde-vaccinarii-anti-covid-a-copiilor-mici/

Autoritatile sanitare americane au recomandat vaccinurile impotriva Covid-19 de la Pfizer si Moderna pentru copii mici, Statele Unite devenind astfel prima tara care a facut administrarea acestor doua vaccinuri cu ARN mesager incepand cu varsta de sase luni, noteaza AFP.

Vestea a fost imediat salutata de presedintele Joe Biden drept “un pas monumental in lupta impotriva virusului”, relateaza si Agerpres

Potrivit presedintelui american, “aceste vaccinuri sunt sigure si foarte eficiente si le vor oferi parintilor linistea sufleteasca, deoarece copilul lor este protejat impotriva celor mai grave cazuri de Covid”, se precizeaza intr-un comunicat.

Agentia Americana pentru Medicamente (FDA) le autorizase deja in regim de urgenta pentru acesti copii mici care pana in prezent nu puteau fi vaccinati inainte de varsta de cinci ani.

Dar Centrele pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC), principala agentie sanitara a tarii, au trebuit sa le recomande pentru ca injectiile sa poata incepe, ceea ce este lucru facut de acum.

Guvernul federal a pus la dispozitia statelor mai multe milioane din aceste doze pentru sugari pe care incepuse deja sa le trimita in cele patru colturi ale tarii imediat ce a fost acordata autorizatia FDA.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare copii anti-covid, FDA, CDC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: