Autoritatile iau in calcul un nou algoritm privind evolutia cazurilor de Covid-19

27/01/2021

Autoritatile iau in calcul un nou algoritm privind evolutia cazurilor de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-iau-in-calcul-un-nou-algoritm-privind-evolutia-cazurilor-de-covid-19/

Ministerul Sanatatii lucreaza la un algoritm privind evolutia epidemiei de Covid-19 care va lua in calcul si alti parametri decat strict incidenta cazurilor la nivelul unui judet.

Continut educational:

“Din punctul nostru de vedere, o raportare strict la incidenta poate sa ne conduca la concluzii gresite. Ieri a avut loc o sedinta a Comitetului tehnico-stiintific de pe langa Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, iar colegii de la Ministerul Sanatatii ne-au informat ca lucreaza la un algoritm ceva mai complex. Argumentul pe care l-as aduce aici este ca, in pofida unei incidente care este in scadere evidenta, noi avem un platou sau o foarte usoara scadere a numarului de cazuri care sunt internate in spitale si a numarului de cazuri de terapie intensiva, care reprezinta totusi un argument sau un indicator mult mai important din punct de vedere medical al efectului pandemiei la nivelul populatiei din Romania. Deci, cu mare probabilitate, va exista o formula care va lua in calcul si alti parametri decat strict simpla incidenta a cazurilor la nivelul unui judet”, a declarat doctorul Calin Alexandru, director in cadrul Departamentului pentru Situatii de Urgente, potrivit Agerpres.

Etichete: algoritm epidemie covid-19, evolutie epidemie covid-19 romania, incidenta cazuri coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

INSP: Doua cazuri confirmate cu tulpina din Africa de Sud

Capitala intra in zona rosie alaturi de patru judete din tara

Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

OMS nu va da publicitatii concluziile provizorii privind ancheta desfasurata in Wuhan