Autoritatile din Sibiu fac apel la medicii infectionisti pensionari sa revina la Spitalul Judetean

13/10/2020

Autoritatile din Sibiu fac apel la medicii infectionisti pensionari sa revina la Spitalul Judetean

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-din-sibiu-fac-apel-la-medicii-infectionisti-pensionari-sa-revina-la-spitalul-judetean/

Prefectul judetului Sibiu, Mircea Cretu, face apel la medicii infectionisti pensionari sa revina la serviciu, pentru a rezolva criza de specialisti.

Apelul este pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu, aici unde sunt doar doi medici cu aceasta specializare.

“As ruga mass-media, aici puteti sa scrieti, ca facem un apel la acesti medici infectionisti, care sunt in pensie si chiar avem nevoie de dansii”, a declarat prefectul Mircea Cretu, citat de Agerpres.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, a cerut si ajutorul secretarului de stat Raed Arafat pentru gasirea si angajarea a trei infectionisti la SCJU, dupa ce sustine ca a incercat sa-i convinga pe medicii care s-au pensionat, dar acestia se tem sa revina la munca in timpul pandemiei.

“Noi am mai discutat cu ei. (…) Pentru ca sunt medici in varsta, se abtin sa mearga in sectie”, a spus Gabriel Budescu.

Conducerea celui mai mare spital public din judet, SCJU Sibiu, cauta sa angajeze de urgenta trei medici infectionisti.

“Trebuie sa retinem un aspect: avem doi medici infectionisti in acest spital, care gestioneaza un numar de peste o suta de pacienti, care sunt internati, plus cazurile din Terapie Intensiva. (…) sunt peste 112 internati in fiecare zi si pacienti care trebuie sa fie vazuti si care, la Spitalul Judetean, ne ocupam de formele moderate si severe”, a anuntat si conducerea SCJU Sibiu, conform sursei citate.

Cei doi infectionisti angajati in prezent la SCJU Sibiu stau aproape non-stop in spital pentru a se ocupa de pacienti.

Etichete: spitalul judetean sibiu, medici infectionisti, posturi medici, medici pensionari

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: