Autoritatile au declarat epidemie de gripa in Romania

30/01/2019

Autoritatile au declarat epidemie de gripa in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-au-declarat-epidemie-de-gripa-in-romania/

Autoritatile din domeniul Sanatatii au declarat miercuri dimineata ca in Romania exista o evolutie epidemica a gripei.

“Putem spune, in acest moment, ca s-a inregistrat a treia saptamana consecutiva epidemica. Existand o succesiune de cel putin trei saptamani epidemice se constata ca vorbim de o evolutie epidemica a gripei. Activitatea gripala a evoluat cu intensitate inalta, cu extindere regionala in zona de sud a tarii si cu focare locale si cazuri sporadice in celelalte zone”, a declarat Ministrul Sanatatii, miercuri dimineata, intr-o conferinta de presa.

Miercuri, pana la momentul transmiterii acestei stiri, potrivit Institutului Nationala de Sanatate Publica, de la inceputul acestui sezon s-au inregistrat 54 de decese din cauza gripei. Potrivit autoritatilor asta inseamna un numar mai mare si inregistrat mult mai devreme decat in aceeasi perioada a sezonului trecut.

“Diferenta este ca avem un numar mai mare de cazuri si un numar mai mare de cazuri confirmate clinic. Gripa activeaza pe tot teritoriul tarii, chiar daca la intensitate diferita”, a mai preciat ministrul Sorina Pintea care a adaugat ca “aceasta gripa este datorata unei tulpini care are forme usoare si medii de manifestare”.

Tot ea a mai precizat ca numarul dozelor de vaccin antigripal ce se va distribui DSP-urile se va suplimenta.

Tags: gripa, epidemie, virus gripal

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: