Autoritatile americane recomada si baietilor vaccinarea anti HPV

28/10/2011

Autoritatile americane recomada si baietilor vaccinarea anti HPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-americane-recomada-si-baietilor-vaccinarea-anti-hpv/

Un comitet consultativ al autoritatilor sanitare americane a recomandat extinderea vaccinarii impotriva Human Papilloma Virus (HPV) si la baieti, dupa cum informeaza Agerpres.

Vaccinarea impotriva HPV face deja obiectul recomandarilor federale pentru tinerele fete. Acum, noile recomandari de vaccinare impotriva papillomavirusului uman pentru baietii de 11 si 12 ani trebuie acceptata de Centrele federale de control si preventie a bolilor (CDC) ceea ce, in general, dureaza doua luni de la publicarea lor.

Directoarea Centrului National de Imunizare si pentru boli respiratorii din cadrul CDC, dr. Anne Schuchat, a salutat concluziile unanime ale comitetului stiintific format din treisprezece membri: “Recomandarile facute CDC de protejare de asemenea a baietilor impotriva HPV marcheaza o noua etapa in lupta tarii noastre impotriva cancerului”.

Aproximativ 20 de milioane de americani sunt infectati cu HPV, virus responsabil cu aparitia mai multor forme de cancer: cancer de col uterin, de vulva, vagin, penis, anus, cavitatii bucale si gat.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: