Au bolnavii de cancer un tratament adecvat in Romania?

08/07/2013

Au bolnavii de cancer un tratament adecvat in Romania?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/au-bolnavii-de-cancer-un-tratament-adecvat-in-romania/

Cazuri cand spitalul te imbolnavesteMedicamentele greu de procurat si problemele financiare pentru tratamentul pacientilor diagnosticati cu cancer sunt semnale de alarma ale sistemului medical din Romania. Legislatia deficitara se adauga listei propuse spre dezbatere de Asociatia Nationala a Oncologilor Privati. De ce noi masuri vor beneficia bolnavii de cancer?

Principalele probleme in oncologie

Criza cistotataticelor, dificultatea accesului pacientilor la noi tratamente impotriva cancerului sunt principalele puncte de discutie la intalnirile organizate de Asociatia Nationala a Oncologilor Privati din Romania (ANOPR).

“In cadrul clinicilor private incercam sa gasim solutii de finantare si sa usuram accesul pacientilor la tratamentele necesare pentru diverse afectiuni: parteneriate cu diverse ONG-uri, obtinerea aprobarilor de la CNAS pentru anumite medicamente au suplimentarea provizorie a stocurilor de citostatice”, a declarat dr. Adrian Udrea, presedintele in exercitiu ANOPR.

 

Dificultati in tratamentul bolnavilor de cancerului

 Dr. Adrian Udrea a precizat dificultatea cu care clinicile private reusesc sa comunice cu CNAS din cauza unei legislatii deficitare, fapt care ingreuneaza tratamentul bolnavilor de cancer, in pofida dotarii performante a clinicilor si a medicilor specializati.

 

Cursuri de perfectionare pentru tratarea bolnavilor de cancer

 In afara gasirii unei solutii pentru o mai buna abordare a tratamentului destinat bolnavilor de cancer, intalnirile organizate de ANOPR se vor axa si pe o latura educativa si de formare a medicilor din oncologie. Se vor organiza astfel o serie de workshopuri si prezentari.

 Asistentii medicali si farmacistii au putut beneficia in luna mai de instruire cu privire la managementul pacientului, comunicarea cu pacientul inainte si dupa tratament, legislatie si medicamente in cadrul inaugurarii Medisprof la Cluj-Napoca.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: