Attila Cseke: Nu vreau ca pacientii dintr-un judet sa fie refuzati

14/09/2021

Attila Cseke: Nu vreau ca pacientii dintr-un judet sa fie refuzati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/attila-cseke-nu-vreau-ca-pacientii-dintr-un-judet-sa-fie-refuzati/

Cseke Attila, ministrul intermar al Sanatatii, spune ca nu vrea ca pacientii dintr-un judet sa fie refuzati si sa nu fie tratati in alt judet. Demnitarul a sustinut o videoconferita cu reprezentantii directiilor de sanatate publica si cu managerii de spitale in care au fost discutate aspecte legate de pregatirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic.

“Mesajul meu catre dumneavoastra vreau sa fie clar. In pandemie trebuie actionat, mai mult ca oricand, cu responsabilitate si solidaritate. Nu vreau ca pacientii dintr-un judet sa fie refuzati si sa nu fie tratati in alt judet. De asemenea, nu ma intereseaza cifre pe hartie. Vreau sa mergeti sa verificati in spitale astfel incat tot ce raportati sa fie real”, a declarat ministrul in cadrul conferintei.

Potrivit MS, in perioada urmatoare, directiile de sanatate publica vor trece la cresterea numarului de paturi functionale in sectiile de terapie intensiva ale unitatilor sanitare.

De asemenea, ministrul interimar al Sanatatii a solicit identificarea personalului medical care sa deserveasca aceste paturi suplimentare pentru ca sa fie transferat de catre reprezentatii DSU.

Mai mult, Attila Cseke le-a mai cerut directiilor de sanatate publica sa identifice materialele sanitare si medicamentele care sunt in plus in spitale, pentru a fi luate in evidenta si redistribuite intre judete, in caz de necesitate.

Etichete: attila cseke, tratare pacienti, paturi covid, pregatire spitale covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: