Attila Cseke: 70% dintre medicii din Romania sunt vaccinati. Nu cred ca este suficient

04/10/2021

Attila Cseke: 70% dintre medicii din Romania sunt vaccinati. Nu cred ca este suficient

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/attila-cseke-70-dintre-medicii-din-romania-sunt-vaccinati/

Ministrul interimar al Sanatatii, Attila Cseke, spune ca personalul medical trebuie sa fie primul care sa sustina preventia si a subliniat ca procentul actual de medicii vaccinati impotriva Covid-19 nu este unul suficient.

“70% dintre medicii din Romania sunt vaccinati impotriva infectiei SARS-CoV-2. Nu cred ca este suficient. Cred ca personalul medical este primul care trebuie sa explice oamenilor ce inseamna acest beneficiu si ce inseamna asta pentru siguranta lor”, a declarat Attila Cseke, ministrul interimar al Sanatatii, la deschiderea anului universitar al UMF „Carol Davila” din Bucuresti, eveniment care a avut loc, luni.

Potrivit demnitarului, nevoia de schimbare a sistemului de sanatate este uriasa.

“Ne aflam in cel mai dificil an pe care sistemul de sanatate il trece in ultimul veac. Stiam problemele cu care ne confruntam in munca de zi cu zi, iar criza sanitara generata de pandemie a scos la lumina si mai multe deficiente ale sistemului sanitar romanesc. Nevoia de schimbare a sistemului este uriasa si cred ca este timpul acelui moment”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: medici vaccinati impotriva Covid-19, procent medici vaccinati anti-Covid, Attila Cseke

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Rodica says:

    D-le “ministru” doresc un rasp.logic,pertinent și mai ales corect și justificat din pct.de vedere medical și științific. În blocul în care locuiesc avem pe aceeași scară 3 familii vaccinate si care la ora actuală au boala, deci infecție cu coronavirus. Cine sunt periculoși, cei nevaccinati care ce să vezi sunt sănătoși, sau vaccinatii care sunt bolnavi???

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: