Athletic CardioClub – prima asociatie sportiva a medicilor

27/04/2012

Athletic CardioClub – prima asociatie sportiva a medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atheltic-cardioclub-prima-asociatie-sportiva-a-medicilor/

Societatea Romana de Cardiologie si Fundatia Romana a Inimii alaturi de 17 medici au pus bazele primul  club sportiv al medicilor. Membrii fondatori  doresc sa motiveze  populatia in a adopta un stil de viata sanatos, atat prin alimentatie corecta , cat si prin practicarea in mod regulat a unui sport, sau pur si simplu , sa faca miscare fizica in mod constant.

“ Pentru a preveni cresterea incidentei bolilor cardiovasculare trebuie sa avem o alimentatie sanatoasa si sa facem miscare. Pe langa faptul ca trebuie sa invatam pacientii aceste lucruri , trebuie sa dam si un exemplu prin stilul nostru de viata sanatos” a declarat dl prof.dr. Dan Gaita, presedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Medicii cardiologi , precum si medicii din alte specialitati medicale  se pot inscrie in acest club. Alaturi de ei pot participa  si membrii de familie, cele doua conditii  de inscriere in aceast club  fiind ca potentialul membru sa nu fie fumator si sa aiba activitate fizica moderata minim 30 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana.

Athletic  Cardioclub doreste sa  constientizeze populatia asupra importantei activitatii fizice si a sportului  in preventia bolilor cardiovasculare si nu numai. S-a demontrat  ca   activitatea  fizica moderata poate reduce cu 80% aparitia bolilor cardiovasculare si cu 90% aparitia diabetului zaharat” a declarat dl dr. Gabriel Tatu-Chitoiu, presedintele Atheltic CardioClub.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: