Atentionare: Tendinta de migratie a personalului medical a revenit la un nivel alarmant

17/08/2022
Atentionare: Tendinta de migratie a personalului medical a revenit la un nivel alarmant

Atentionare: Tendinta de migratie a personalului medical a revenit la un nivel alarmant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atentionare-publica-tendinta-de-migratie-a-personalului-medical-a-revenit-la-un-nivel-alarmant/

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania a transmis o atentionare publica privind fenomemtul migratiei fortei de munca din domeniul sanitar.

“Tendinta de migratie a personalului medical a revenit la un nivel alarmant. Asemenea tuturor cetatenilor din aceasta tara, angajatii din sanatate sunt afectati de scaderea continua a puterii de cumparare. Ea este ivita pe fondul absentei interventiilor corective la adresa veniturilor salariale (in sensul cresterii lor) in contextul inflatiei.”, precizeaza Federatia intr-un comunicat.

Potrivit atentionarii publice, aceasta situatie a determinat reluare tendintei (accentuate) de migratie a personalului medical, cea mai importanta crestere fiind inregistrata in randul asistentelor medicale.

“Precizam ca scaderea fortei de munca din sectorul public de sanatate nu afecteaza doar personalul medical, extinzandu-se si la restul categoriilor de personal. Pe primul loc la aceasta categorie se afla personalul auxiliar sanitar, alaturi de scaderea puterii de cumparare ca factor ce determina reducerea motivatiei de a ramane in sistem intervenind si nemultumirile din ce in ce mai ample fata de ramanerea in urma in privinta acordarii cresterilor salariale”, mai precizeaza sursa citata

Numar semnificativ de demisii a personalului TESA

“Situatia este similara in cazul personalului nemedical (TESA). Spre exemplu, in ultima luna s-a inregistrat un numar semnificativ de demisii in randul angajatilor specializati in resurse umane. Absenta interventiilor corective necesare amplifica continuu aceasta problema, reprezentand o amenintare in crestere la adresa capacitatii serviciului public de sanatate.”, mai scrie in comunicatul Solidaritatii Sanitare, care a mai subliniat ca “informatiile rezulta din experienta interactiunilor cotidiene cu angajatii din sanatate desfasurate de expertii Federatiei”.

Pentru o completa evaluare a amplorii acestui fenomen este programata o cercetare dedicata acestei teme in perioada urmatoare.

Etichete: migratie personal medical, demisii personal sanitar, personal TESA sanatate, Federatia Solidaritatea Sanitara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: