Atentionare MAE: Risc de infectare cu hepatita A in Bulgaria

04/07/2014

Atentionare MAE: Risc de infectare cu hepatita A in Bulgaria

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atentionare-mae-risc-de-infectare-cu-hepatita-bulgaria/

hepatita-aMinisterul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare catre romanii care isi vor petrece vacanta pe litoralul Marii Negre din Bulgaria ca exista riscul de infectare cu hepatita A. In urma analizei apei din zona “Plaja Ofiterilor-Varna” s-a constatat un indice nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica “Escherichia coli” și “enterococi intestinali”.

Populatia trebuie sfatuita sa se vaccineze impotriva hepatitei A

In comunicatul de presa emis de MAE, se recomanda vaccinarea impotriva hepatitei A tuturor turistilor care vor merge vara aceasta pe litoralul din Bulgaria.

In acelasi timp, turistii trebuie sfatuiti sa respecte cu strictete regulile igienico-sanitare, sa faca dus de fecare data dupa ce ies din apa marii.

In privinta alimentatiei, turistii trebuie sa fie precauti, sa nu consume midii crude sau apa din zonele nesigure.

Specialistii hepatologi avertizeaza ca apa marii poate fi infectata cu virusul hepatitei A

“Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca in Bulgaria, sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, asupra faptului ca, potrivit informatiilor publicate de specialistii bulgari in hepatologie, in urma inundatiilor provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna si unele statiuni bulgaresti la Marea Neagra, exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A”, se precizeaza in comunicatul emis de MAE.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: