Stiri medicale

Atentie la radiografiile dentare

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Revista Cancer editata de American Cancer Society a publicat un studiu conform caruia persoanele care in cadrul tratamentelor dentare efectueaza radiografii dese sunt expuse in fata riscului de a dezvolta tumori cerebrale. Studiul coordonat de Elizabeth Claus de la Universitatea Yale a fost efectuat pe un lot de 1.433 pacienti cu varste cuprinse intre 20 si 70 de ani , pacienti care sufereau de o tumora a creierului numita meningiom, care este in general benigna.

In urma efectuarii acestui studiu, s-a dovedit ca pacientii care au fost supusi in fiecare an la examene radiologice dentare erau de 1,4 pana la 3 ori mai vulnerabili sa se aleaga cu meningioame decat cei care nu au fost expusi la raze X.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.