Atentie la modificarile aduse la Procedura de raportare a Vaccinarilor!

04/07/2013

Atentie la modificarile aduse la Procedura de raportare a Vaccinarilor!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atentie-la-modificarile-aduse-la-procedura-de-raportare-a-vaccinarilor/

In atentia medicilor de familie, Institutul National de Sanatate Publica a trimis o adresa catre Directiile de Sanatate Publica Judetene, respectiv Directia de Sanatate Publica Bucuresti pentru a face publica modificarea “Procedurii de raportare a vaccinarilor efectuate in cadrul cabinetelor medicilor de familie, in baza Registrului Electronic National de Vaccinari (RENV)”.

Noua procedura poate fi consultata pe site-ul www.insp.gov.ro, la rubrica “Registru vaccinare”-“Proceduri”.

Conform  noii “Procedurii de raportare a vaccinarilor efectuate in cadrul cabinetelor medicilor de familie”, parintii trebuie sa aiba in vedere urmatoarele etape in ceea ce priveste vaccinarea copiilor:

 • La iesirea din maternitate, parintii trebuie sa primeasca fisa copilului pe care se va regasi: Codul Unic de Identificare (CUI) a copilului in sistem si carnetul de vaccinari. La prima vizita la medicul de familie care se ocupa de vaccinarea copilului, parintii trebuie sa prezinta fisa mai sus mentionata si carnetul de vaccinari
 • Medicul de familie va complete fisa cu CNP-ul copilului
 • Medicul de familie va complete fisa cu vaccinurile copilului

Fiecare medic vaccinator trebuie sa aiba un Nume de Utilizator si o Parola pentru a lucra in Registrul National de Vaccinari (RENV).

Medicii de familie trebuie sa stie ca noua procedura va functiona in paralel cu vechea procedura pentru raportarile din luna iulie, urmand ca din august raportarile sa aiba in vedere doar noua procedura.

Aceeasi adresa ii informeaza pe medicii de familie ca din luna august acestia nu vor mai putea sa genereze rapoarte in variante editabile, Excel si Word.

Puteti consulta noua procedura aici.

Autor: Anamaria Blanaru

2 Comentarii

 1. mihaela says:

  Se stie bine ca imunizarile se continua si la varsta scolara, prin acele campanii nationale de vaccinari contra rujeolei,oreionului si rubeolei in clasa intai, antipoliomielitei in clasa a treia si incheind cu rapelul difterotetanic intr-a opta.Aceste vaccinari se fac in mare parte de catre medicii din cabinetele medicale scolare.Acestia nu introduc datele in RNV si nici nu pot vaccina contra cost acolo unde ar fi nevoie(de exemplu in scolile fara medic scolar)deoarece nu exista o forma legala de plata ,ni s-a spus,la Buzau.Asa este in toata tara? Oricum cu 10 roni de doza administrata nu acoperi decat manevra de injectare a vaccinului,nicidecum consultatia prealabila si alte acte conexe.Vad aici mai multe puncte slabe printre care si acela ca dovada de vaccinare eliberata elevului de catre medicul scolar va ajunge cu greu(daca va ajunge vreodata)la medicul de familie…Sau ca,chiar daca medicii din scoli ar fi abilitati sa introduca datele in RNV, acestia nu ar avea computer sa faca asta…Eu lucrez de 15 ani la un dispehsar medical scolar si am un singur PC,neconectat la internet dar 6 unitati de invatamant in “parohie”.Ce parere aveti despre asta?

  • dr. Sandra Alexiu says:

   Deocamdata in RENV nu se pot introduce decat vaccinarile copiilor nascuti dupa 2007 deci nu se pune deocamdata problema copiilor vaccinati in scoli.
   Societatea Nationala de Medicina Familiei a incercat un dialog cu MS pe aceasta tema, pe tema simplificarii procedurii de raportare. Deocamdata mici pasi au fost facuti, ulterior, daca avem noroc sa se imbunatateasca RENV, va fi si mai usor si mai putin birocratic.
   In ceea ce priveste comunicarea, cata vreme vaccinurile inca se vor mai face de catre medicii scolari, ar fi bine ca aceasta sa se faca intre specialisti direct si nu prin pacient. E inca mult pana departe, insa… Va impartasesc temerile si neincrederea, dar trebuie sa pornim de undeva, problema e sa incercam sa gasim solutii cu ce avem si sa facem pasi mici, dar siguri.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: