Atentie la enterovirusi!

21/10/2011

Atentie la enterovirusi!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atentie-la-enterovirusi/

In aceasta perioada a anului din ce in ce mai multi copii fac viroze respiratorii, fiind mai sensibili in sezonul rece. Dr. Ana Culcer, sef sectie Neonatologie in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) este adepta prevenirii bolilor de sezon.

Preventia bolilor este cel mai important lucru

“Concluzia mea de medic cu o experienta de peste 4 decenii este ca preventia bolilor este cel mai important lucru, terapia ramanand o solutie de necesitate. Trebuie sa luptam pentru a creste un organism sanatos cu o imunitate foarte buna, astfel incat sa poata trai intr-un echilibru cu toate microorganismele din mediu – virusuri, bacterii, ciuperci, fara a se imbolnavi”, a explicat medicul pediatru.

Alimentatia joaca, de asemenea, un rol extrem de important. In plus, obiceiurile alimentare se formeaza de la varste fragede.

“O alimentatie necorespunzatoare poate duce la aparitia de boli precum diabetul. Vitala este insa alimentatia la san, pentru ca asa se formeaza imunitatea copilului”, a tinut sa precizeze dr. Ana Culcer.

Copiii au nevoie de suplimente alimentare in aceasta perioada

Aceasta sustine ca cei mici trebuie sa primeasca suplimente alimentare – cum ar fi propolisul, vitamina C si echinaceea.

Drept urmare, doua dintre produsele Laboratories Urgo sunt indicate intaririi sistemului imunitar si prevenirii bolilor ORL care pot aparea in sezonul rece.  Suplimentele Alvityl vin in completarea unei alimentatii variate si echilibrate care permit acoperirea necesarului zilnic de vitamine si minerale, in timp ce produsele Humex sunt indicate pentru utilizarea zilnica asigurând o igiena nazala corespunzatoare, hidratarea mucoasei nazale in mediu uscat si eliminarea alergenilor.

“Daca suntem puternici invingem boala. Cele mai moderne suplimente alimentare incearca sa stimuleze imunitatea pe toate caile pentru a preveni imbolnavirea”, a continuat medicul pediatru.

Dr. Culcer a precizat ca medicii se confrunta in cabinete si cu enterovirusuri la copii, iar numarul de cazuri este in crestere. In ceea ce priveste bronsitele, bronsiolitele si astmul, ele sunt de asemenea in crestere.

Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: