Atac cibernetic | Zeci de spitale au probleme in utilizarea sistemului informatic Hipocrate

12/02/2024
Atac cibernetic | Zeci de spitale au probleme in utilizarea sistemului informatic Hipocrate

Atac cibernetic | Zeci de spitale au probleme in utilizarea sistemului informatic Hipocrate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atac-cibernetic-zeci-de-spitale-au-probleme-in-utilizarea-sistemului-informatic-hipocrate/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a confirmat, luni, ca 15-20 de spitale din tara si din Bucuresti intampina probleme in utilizarea sistemului informatic Hipocrate.

“Este adevarat. Sunt mai mult spitale care intampina probleme cu utilizarea unui program informatic important in functionarea spitalelor – se numeste Hiprocrate. Nu stim exact cate spitale sunt in momentul de fata. Nu avem informatia, dar lucram impreuna cu Centrul National de Securitate Cibernetica pentru elucidarea cauzelor si remedierea acestora. Din informatiile pe care le avem pana in momentul de fata este ca sunt afectate intre 15 si 20 de spitale din intreaga tara”, a declarat ministrul, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, unitatile medicale nu mai pot raporta serviciile medicale.

Potrivit sursei citate, purtatorul de cuvant al Spitalului ‘Bagdasar Arseni’, Florin Bica, a informat ca sistemul informatic a fost ‘atacat’.

“Informatia a venit de la sistemul Hipocrate care se pare ca a fost atacat si am oprit accesul la internetul public. In momentul de fata functionam in offline. Nu am trimis bolnavi acasa si continuam activitatea un pic mai greoi”, a sustinut medicul.

Sistemul informatic Hipocrate contribuie la integrarea si interconectarea tuturor activitatilor dintr-o institutie medicala.

Etichete: sistemul informatic hipocrate, atac cibernetic spitale, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: