Atac cibernetic global. Romania, printre tarile afectate de virus

15/05/2017

Atac cibernetic global. Romania, printre tarile afectate de virus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atac-cibernetic-global-romania-printre-tarile-afectate-de-virus/

Romania se afla in topul tarilor afectate de atacul cibernetic lansat vineri, la nivel mondial.

Institutii si retele informatice din toata lumea au fost afectate, inclusiv in tara noastra. In Marea Britanie, virusul a atacat calculatoarele din spitale, blocandu-le.

Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS) a emis un comunicat e presa prin care precizeaza ca acest virus cripteaza datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o rascumparare in schimbul unei chei de deblocare.

Sefa guvernului de la Londra, Theresa May, citata de AFP, a declarat vineri seara ca atacul informatic impotriva NHS a fost unul “international.

De asemenea, vineri, gigantul spaniol de telecomunicatii Telefonica si mai multe alte companii spaniole au anuntat ca au fost victimele unui atac cibernetic.

La Madrid, ministerul Energiei a explicat ca are “confirmarea a diferite cyber-atacuri vizand companii spaniole” printr-un virus de tip “ransomware” care blocheaza accesul la fisiere atat timp cat o rascumparare nu este platita.

Potrivit Agerpres, care citeaza agentia spaniola EFE , compania rusa Kaspersky de securitate informatica a estimat la peste 45.000 numarul atacurilor informatice cu virusul de tip ransomware, care au afectat vineri infrastructuri din cel putin 74 de tari.

In Romania, deocmadata nu se stie exact cati utilizatori au fost afectati pe parcursul weekend-ului, dar printre institutiile afectate se numara si Ministerul Afacerilor Externe ( MAE).

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: