Stiri medicale

Astmul indus de aspirina

Data ultimei actualizari: 05/03/2013

poza astmul indus de aspirinaMedicii pneumologi atrag atentia ca in cazul unui procent de 28% dintre pacientii adulti cu astm apar exacebari ale astmului ca raspuns la aspirina si alte antimflamatoare nonsteroidiene. Aceste simptome sunt mult mai frecvente la pacientii cu astm sever.

Hipersensibilitatea la aspirina a  pacientilor cu astm debuteaza cu simptome nazale (rinita vasomotorie, rinoreee), iar in timp apare si congestia nazala, precum si polipii nazali.

Hipersesnsibilitatea la aspirina a pacientilor cu astm debuteaza astfel: la cateva minute pana la 1-2 ore de la ingestia de aspirina are loc un atac acut de astm, deseori sever si care este insotit de rinoree, obstructie nazala, iritatie conjunctivala, flush purpuriu al capului si al gatului.

Sunt situatii in care se poate ajunge si  la pierderea cunostintei, bronhospasm violent sau chiar stop  respirator. Pentru a obtine mai multe informatii despre astmul indus de aspirina va invitam sa parcurgeti cursul de educatie medicala continua Astmul, diagnostic pozitiv si diferential postat pe platforma Formare Medicala.ro. Cursul este disponibil gratuit si creditat cu 10 puncte EMC.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Comentariile sunt inchise.