Astazi incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina (MS)

14/12/2017

Astazi incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina (MS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/astazi-incepe-livrarea-catre-spitale-a-dozelor-de-imunoglobulina-ms/

Astazi incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare, conform unei informari a Companiei Nationale UNIFARM catre Ministerul Sanatatii.

Cele 900 de doze de imunoglobulina pentru imunodeficienta primara au primit certificatul de calitate, conform procedurilor europene si vor fi directionate intr-o prima etapa la spitalele unde exista urgente si mai apoi catre unitatile care au solicitat medicamentul, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

“Am cerut SC UNIFARM sa livreze in regim de urgenta aceste doze de imunoglobulina ca sa ajunga cat mai repede la pacienti. Producatorul ne-a informat ca luna viitoare va mai livra inca 2000 de doze din acest produs”, a declarat ministrul Sanatatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Poliartrita reumatoida

Conform sursei mentionate, saptamana trecuta au fost livrate catre unitatile sanitare peste 2000 de doze de imunoglobulina pentru tratarea cazurilor de urgenta din sectiile de Terapie Intensiva si, pana la sfarsitul acestui an, vor mai fi trimise catre spitale inca 1000 de doze din acest produs.

Mai mult, un producator care a ales sa paraseasca piata din Romania in luna mai 2016, si-a anuntat intentia de a reveni. Ministerul Sanatatii a aprobat pretul pentru imunoglobulina utilizata in tratamentul imunodeficientelor primare produsa de acest furnizor, mai scrie in comunicat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: