Astarastoae va solicita ministrului Pintea sa promoveze in circuitul institutional proiectul privind malpraxisul

25/05/2018

Astarastoae va solicita ministrului Pintea sa promoveze in circuitul institutional proiectul privind malpraxisul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/astarastoae-va-solicita-ministrului-pintea-sa-promoveze-in-circuitul-institutional-proiectul-privind-malpraxisul/


Fostul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, dr. Vasile Astarastoae spune ca va solicita ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, sa faca demersurile necesare pentru a promova in circuitul institutional proiectul de lege privind malpraxisul, ”o problema ce afecteaza medicii”.

”Am s-o rog pe doamna ministru sa caute in Ministerul Sanatatii o lege a malpraxisului, care a fost dezbatuta public, a fost analizata, a fost discutata, pentru care Vasile Cepoi, cand a fost ministru, a spus ‘da, o sustin’, cand a fost Arafat a spus ‘da, o sustin’, cand a fost Nicolaescu a spus ‘da, o sustin’ si atat a fost de sustinuta, incat nici pana acum nu a intrat in sedinta de guvern. Poate nu este perfecta, dar este o lege moderna, care respecta toate principiile, inclusiv principiile etice, care protejeaza in primul randul pacientul si in al doilea rand medicii, care exclude abuzul care se face cu privire la malpraxisul penal si care poate sa fie reluata, nu costa niciun ban, ci doar efortul de a fi pusa din nou pe circuit si a fi dusa in Parlament”, a spus dr. Astarastoaie, potrivit Agerpres.

El considera ca pacientii trebuie respectati si tratati cat mai bine cu putinta, iar medicii protejati, in conditiile in care ”organele de forta sunt necontrolabile” in Romania.

”Cand aveti un pacient, nu trebuie sa treceti la o activitate strict administrativa. (…) Orice viata si oricum este acel pacient, el trebuie sa beneficieze de simpatia noastra si de protectia samariteana a profesiei noastre, sa subiectivam durerea lui si sa-i acordam tot ce suntem noi capabili. (…) Dincolo de protocoale, dincolo de ghiduri, sa nu uitam ca suntem oameni. (…) Stiu ca veniturile medicilor au crescut si este foarte bine, dar intr-o tara conflictuala ca Romania, in care organele de forta se afla deasupra oricui, necontrolabile, mai trebuie sa asiguram si protectia medicilor”, a mai spus fostul director al CMR, conform sursei mentionate.  

Autor: Anca Rusen

3 Comentarii

  1. Palcau Mioara says:

    O astfel de lege ar moderniza sistemul sanitar si ar fi in avantajul si al pacientilor si al medicilor.Va doresc succes !

  2. Alexandru Doru says:

    Credeti ca in aceasta tara noi mai contam ,ca sa mai facem un comentariu?Pentru ce?Oare ne aude ,ne vede ,ne respecta decidenti?

  3. Verinceanu Liviu says:

    O initiativa ferma si reusita pentru desecretizarea protocoalelor SRI-MS si SRI-CNAS va explica multe lucruri …..

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: