ASSMB: Spitalele din Capitala se confrunta cu situatii critice, iar consecintele sunt alarmante

16/11/2023
ASSMB: Spitalele din Capitala se confrunta cu situatii critice, iar consecintele sunt alarmante

ASSMB: Spitalele din Capitala se confrunta cu situatii critice, iar consecintele sunt alarmante

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/assmb-spitalele-din-capitala-se-confrunta-cu-situatii-critice-iar-consecintele-sunt-alarmante/

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) avertizeaza asupra crizei profunde din sistemul de sanatate, cauzata de politicile actuale ale Guvernului. Masurile legislative recente au adus sistemul medical in pragul colapsului, prin deciziile luate si ignorarea crizei din sanatate, prin taierea drastica a fondurilor spitalelor, punand astfel in pericol vietile pacientilor, transmite administratia intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, spitalele din Capitala, aflate sub administrarea ASSMB, se confrunta cu situatii critice, iar consecintele sunt alarmante, iar situatia s-a agravat odata cu protestul angajatilor CNAS.

“La Spitalul Clinic Coltea, programul de decontare a facturilor pentru citostaticele achizitionate a fost decalat, punand in pericol vietile pacientilor care depind de aceste tratamente vitale.

La Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor, finantarea inconstanta a Programului National de Ortopedie impiedica proiectarea si programarea activitatii de implantologie a spitalului si creeaza presiuni din partea pacientilor si a autoritatilor. Spitalul are nevoie de un stoc endoproteic permanent, in valoare de aproximativ 12 milioane de lei, pentru a-si putea desfasura neintrerupt activitatea.

La Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, lipsa fondurilor pentru plata salariilor si a facturilor de utilitati pune in pericol intreaga activitate a spitalului, afectand direct ingrijirea copiilor.”, transmite ASSMB.

Acestea sunt doar cateva exemple ale situatiilor dificile prin care au trecut spitalele in aceste zile.

“Incertitudinea cu privire la modul in care vor gestiona resursele financiare in lunile viitoare este accentuata de Ordonanta privind reducerea cheltuielilor, care pune in pericol sanatatea pacientilor si functionarea spitalelor prin lipsa resurselor financiare.”, mai precizeaza institutia.

Recent, conducerea ASSMB si managerii celor 19 spitale din Capitala administrate de Primaria Muncipiului Bucuresti, prin ASSMB, au adresat Guvernului un Memoriu comun, cu solicitarea de a fi efectuate „toate demersurile legale necesare, in vederea initierii si adoptarii unui act normativ prin care sa se modifice OUG nr. 90/2023, in sensul stabilirii unei derogari/exceptari de la aplicare Art. I alin. (1) si de la Art. II alin. (1), in ceea ce priveste achizitiile si cheltuielile destinate unitatilor sanitare publice”.

ASSMB cere Guvernului sa acorde o atentie deosebita acestor aspecte si sa urgenteze solutiile pentru a evita colapsul sistemului medical si a proteja viata si sanatatea cetatenilor.

Etichete: spitale capitala, spitale bucuresti, ASSMB

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. KLAUS says:

    Ce sa zic… doar astea sunt spitalele ASSMB? La spitalul Colentina lipsurile sunt si mai mari cu sectii intregi blocate cu proiecte in derulare cu termen de finalizare la SF. Asteapta.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: